Renault MEGANE SCENIC: motor start niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K F7, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 74

Melding "STOP laadstroom defect" is op de display verschenen waarna de motor afsloeg en nu ook niet meer start. Startmotor draait net als eerder goed rond net als de motor zelf, maar aanslaan doet die niet meer.

Het enige wat me opgevallen is, is dat er vanochtend en vanmiddag met twee korte ritjes een paar keer een harde knal (dacht eerst dat het de homokineet was) rechtsvoor bij de motor leek weg te komen. Voor een kruispunt (gelukkig maar 100 meter van m'n huis) trap ik de koppeling in, rem af, en toen kwam de melding.

De multiriem is heel, en ik kan niks bedenken waarom de motor nu niet meer starten wil. Uitlezen kan helaas pas volgende week, maar misschien kan ik via deze site eerder geholpen worden door iemand die dit probleem herkent.

Burgie

Geplaatst door Burgie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Na het telefonisch gesprek zullen we even afwachten tot er wat meer aan het licht komt.

Veel succes!!!!

kaleido 1 (980) PRO, 5 jaar geleden

Telefonisch gesprek ? , distributie nog wel heel ?

Burgie (0), 5 jaar geleden

Ik had ondertussen even gebruik gemaakt van de telefonische helpdesk.

Distributie lijkt goed gezien de startmotor precies zo draait als voor het probleem, dus met volledige compressie.

Burgie (0), 5 jaar geleden

Update: vandaag gelukkig een Renault specialist gevonden die naar de auto kon kijken.

Probleem lijkt hem nu te zitten in een te lage brandstofdruk. Volgens de monteur moet dit rond de 250 bar liggen, en het is slecht 50 bar. Nu wordt er gekeken of de pomp het probleem is of de verstuivers.

Wordt vervolgd.

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de update

Burgie (0), 5 jaar geleden

De brandstofpomp blijkt de boosdoener. Monteur gaf aan dan ook de distributie te moeten vervangen waarmee het kostenplaatje op €1.600,- komt te liggen. Monteur waarschuwde ervoor dat wanneer de nieuwe pomp druk op de verstuivers zet, hij nu niet kan uitsluiten dat die ook nog kunnen lekken en vervangen moeten worden.

Helaas, het is over met de scenic 😓

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Spijtig van dit slechte nieuws.

Burgie (0), 5 jaar geleden

Toch maar geprobeerd er zelf een gebruikte pomp op te zetten en de distributie te vervangen. Alles is gelukt en de motor loopt weer.

Nu zit er alleen een irritant ratelend geluid in de motor. Kunnen dit de verstuivers zijn die ik eerder niet hoorde en door de nieuwe pomp wel omdat die meer druk levert?

De motor loopt verder perfect. Als het de verstuivers zijn, kan je deze dan simpel vervangen voor goede gebruikte exemplaren of moeten die ingeleerd worden?

Burgie (0), 5 jaar geleden

Verstuivers zijn vervangen en alles loopt nu zoals het hoort. Topic kan gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.