Renault LAGUNA: kachel rechts alleen koude lucht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4P C7, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 88

Sinds 1,5 week doet de verwarming rechts het niet (meer). Links en Rechts zijn gescheiden dmv climate control.
De slangen in en uit van de radiator voor interieurverwarming zijn beide heet dus daar is er geen probleem.
Na tip van Renault garage ( - accu pool los en tegen andere pool houden om te resetten ) heeft de kachel rechts het 1 keer weer wel gedaan.

Graag advies.

Volgens werkplaatshandboek is uitbouwen van volledige kachel erg arbeidsintensief

RF-Laguna2

Geplaatst door RF-Laguna2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 5 jaar geleden

Dat is idd erg arbeids intensief. Volgens mij kon je als je de zijpaneeltjes los haalt bij de voeten naar boven kijken en daar de servo's zien bewegen die de warmte regelen. Even voor jouw idee. Er is 1 radiateur in de cabine dus als 1 kant warm wordt is de warmte er wel. Maar er zijn twee kleppen die onafhankelijk van elkaar lucht warm/koud mengen en dan de auto inblazen. Dus beste testen met een ander bedieningspaneel 2e optie is om te kijken of beide kleppen worden bediend en er niet eentje is losgeschoten.

leboef (0), 5 jaar geleden

Waarschijnlijk kachel mengklep. Kun je doormeten.

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

En je ECC (Electronic Climate Control unit) kan worden uitgelezen op fouten. Dat kan je ook een indicatie geven van wat mis gaat.

RF-Laguna2 (0), 5 jaar geleden

Na veel hobbyen en een Pools filmpje over reparatie van het kachelhuis toch maar besloten het dashbord er uit te halen en het kachelhuis open te maken.
Regelklep van het asje afgebroken en dat gerepareerd. Schijnbaar toch een Renault euveltje.....

Thnx voor ieders tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.