Renault MEGANE SCENIC: Auto start niet na oliewissel.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R 17, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Auto start niet.
Olie ververst, oliefilter vernieuwd en pingelsensor en bougies vervangen, deze ging kapot bij het losdraaien van het oliefilter.
Na de werkzaamheden startte de auto gewoon.
Na de auto afgemonteerd te hebben, kap o.a. op de motor en motorbeschermkap monteren wilde de auto niet meer starten.
Als je de auto nu wil proberen te starten ratelt de startmotor alsof de bendix niet wil werken. Display op dashboard doet ook vreemd.
Wie kan hiermee helpen?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 4 jaar geleden

Accu toevallig niet plat ?

Grt. Paul

Pakreel (0), 4 jaar geleden

Dank voor je reactie P.Kelder.
Klopt de accu is versleten. Nieuwe er in en het rijd weer goed.

Heino4267 (200), 4 jaar geleden

Inderdaad, dat duidt op een te lege accu.
Als je de auto over start met startkabels (klein licht aan zetten ter bescherming tegen piekspanningen, startkabels aansluiten, plus op plus min op min, klein licht uitzetten, andere auto even een paar minuten laten lopen op 2000 toeren, starten. Zodra je motor loopt, aan laten staan en aan de praat houden: bij beide auto's licht aan zetten, minkabel aan beide kanten losmaken, pluskabel aan beide kanten losmaken, bij beide auto's het licht uit zetten, motorkap dichtmaken en meteen een flink eind tijden om de accu goed op te laden.

Ga eens na hoe lang de auto op contact heeft gestaan. Als je het niet kunt verklaren via licht/radio/starten, is je accu (bijna) kapot.
De meeste accu's in een Renault van die bouwjaren hebben hun beste tijd gehad als ze 3,5 jaar oud zijn en dan zijn ze meteen aan vervanging toe, ook al start de auto nog wel ermee.

Pakreel (0), 4 jaar geleden

Dank voor je reactie Heino4267

Pakreel (0), 4 jaar geleden

Extra info. Deze types van de bouwjaren 2005 t/m 2007 zijn heel gevoelig voor piekspanningen als je er startkabels op zet. Grote kans dat je display het dan niet meer doet en gerepareerd moet worden a ongeveer € 150,00 Zit je niet op te wachten. Dit kan je oplossen door stroomverbruikers aan te zetten, stadslicht en mistlamp, dit kan als de auto niet loopt, zodat dan de piekspanning opgevangen wordt door deze lampjes en het display heel blijft.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Bij de moderne auto,s is het gebruikelijk plus op plus en min van de ontvangende auto op massa van de auto b.v. het motorblok.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.