Renault Scenic: Lpg houdt in/stottert

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4r, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Mijn scenic 2 liter lpg houdt in na koude start,vooral na een stop bij een stoplicht gaat hij stotteren en moet zeer geleidelijk gas geven,het gaat over na 9 a 10 minuten als hij goed warm is,ik dacht eerst aan de ontsteking en die heb ik vervangen maar probleem blijft,zou de verdamper revisie en de filter een oplossing kunnen zijn,op benzine geen problemen.

enes

Geplaatst door enes (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

De auto start koud op benzine , dus als dan het probleem aanwezig is , zou ik het toch in het benzine deel zoeken .
Als hij warm is loopt hij op gas , dit is niet precies te zeggen wanneer hij overschakeld van benzine naar gas , dat heeft met oa de motortemperatuur te maken.
Het kan zijn dat hij in het begin op 2 brandstoffen loopt , en dus als het ware verzuipt .
Het kan ook een temperatuursensor zijn die verkeerde waardes doorgeeft aan de computer .
Ik zou beginnen met uitlezen van de diverse systemen en sensoren.

enes (0), 4 jaar geleden

Sorry dat moest ik bijzetten,de problemen beginnen vanaf het moment dat hij op lpg gaat,en als ik dan door zou rijden hogere toeren zou dat geen probleem geven,enkel na een stop bij een stoplicht ofzo.

enes (0), 4 jaar geleden

Nog een update van de problemen,hij wil nu ook warm niet meer rijden zonder hevig te stotteren,en als ik dan forceer gaat hij over op benzine.Stationair blijft hij wel mooi lopen op lpg,totdat ik beetje gas geef.Als ik op de snelweg op benzine accelereer en dan over ga op gas, wil hij
een tijde op een constante snelheid wel op gas rijden,totdat hij een heuveltje op moet en iets meer gas bij moe geven ...

JGC (20), 4 jaar geleden

Geef eens wat meer informatie over je LPG systeem. Ook wanneer voor het laatst het filter is vervangen. Advies van de meeste gasboeren is om dat elke 20.000km te doen.

Je probleem lijkt op te weinig gastoevoer.

enes (0), 4 jaar geleden

Eerst begon hij te haperen bij gas geven en wil hij helemaal niet meer rijden op lpg,gooit hem weer terug naar benzine,hij heeft 320 gelopen,ik heb hem paar maanden geleden gekocht en de injectors zouden in 2018 vervangen zijn de verdamper en de filters geen idee.het is een landi renzo ig1.Staioneer op lpg loopt hij wel maar geen gas bij geven

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Meet eens compressie en doe eens een lektest.
Deze motoren kunnen redelijk tegen het lopen op gas , klepzittingen kunnen natuurlijk wel weg gezakt zijn en de klepspeling daardoor niet juist meer .

Heino4267 (110), 4 jaar geleden

Wat is de kmstand?
En hoe lang geleden is de laatste beurt geweest, is toen bv. ook de klepspeling nog gemeten?

enes (0), 4 jaar geleden

Probleem is opgelost,was een draadbreuk van de injector.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.