Renault Twingo: Ruitenwisser voorruit doen het niet

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 74

De ruitenwissers op de voorruit doen het niet , hebben er een nieuwe motor opgezet omdat wij dachten dat deze kapot was , maar dit biedt ook geen oplossing . Bij het bedienen van de hendel voor de ruitenwisser hoor je een piepje in de auto en een relais maar na een paar sec hoor je weer een relais schakelen . Hebben de stroom gemeten op de stekker van de motor hier is een constante plus aanwezig en een massa , bij het schakelen komt er stroom op een stuurdraad van de motor te staan en deze is na 3 sec weer weg . Ruitensproeier werkt wel voor en achter middels de hendel en ook de ruitenwisser op de achterklep werkt .

Bennie080363

Geplaatst door Bennie080363 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Relais zit op de printplaat van de zekeringkast gemonteerd , laat het systeem eens uitlezen met dealerapparatuur , deze kunnen het ook aansturen om te kijken of het werkt.

Bennie080363 (0), 4 jaar geleden

Is deze ook te demonteren mocht hij kapot zijn , en waar zit deze precies

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Dat weet ik niet precies , bij mijn scenic niet , in je zekeringkast , eerste reactie aangepast.
Stekker op deze kast , wil wel eens oxideren of door overgangsweerstand slecht contact maken.

Bennie080363 (0), 4 jaar geleden

Ok dankjewel , ik zal maandag eens gaan kijken naar de stekkers op de kast mocht ik daar niet uitkomen dan zal ik hem toch uit moeten laten lezen door de dealer . In ieder geval bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.