Renault Scenic: LPG G3

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Geacht forum, ik heb het volgende probleem met mijn Renault Scenic. Gister gas getankt en een 30 km mee gereden. Vanmorgen starten, wat normaal verliep totdat hij overschakelde naar gas. De groene ledjes gingen uit en de schakelaar begon te piepen en de motor sloeg af. Door de schakelaar op benzine te zetten startte hij weer, de indicatie van volle gastank bleef en blijft bij omschakelen uit. Ik heb de bedrading bij de tankmeter gecontroleerd. Kan het zijn dat de tank te ver gevuld is (de meter staat tot aan het einde waardoor de sensor geactiveerd wordt? Hieronder de schakelaar en (bijna dezelfde) meter.
Mvg Weka

weka

Geplaatst door weka (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

weka (0), 4 jaar geleden

Nog even ter aanvulling: ik heb de tankmeter los gehaald en op 1/2 vol gezet. Starten (op benzine) en na enige tijd schakelde hij over op gas. Ik hoorde het relais op de tank tikken en toen viel de indicatie uit en piepte hij van "gas is op". Aangezien ik op vakantie ben (Italië) zal het dus verder op benzine zijn. Zonder gereedschap begin je dan niet veel lijkt mij, maar als ik thuis ben hoop ik inmiddels de oplossing via dit forum te hebben gekregen.
Al vast mijn hartelijk dank.

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Geen ANWB lid?

Heino4267 (110), 4 jaar geleden

Je gasinstallatie is 12 jaar oud.
Welk type gasinstallatie heb je?
Kun je die resetten of uitlezen?

weka (0), 4 jaar geleden

Sorry voor de late reactie; ik ben nu in Italië op vakantie en de internet verbinding is niet optimaal. Op weg er naar toe had ik eerst het idee dat hij nog wel op gas liep, maar bleek achteraf niet zo te zijn.
Ik ben wel lid van de ANWB maar zit nu in het buitenland.
Volgens mij is het een G3 installatie. Heb getracht om bij de zekering te komen maar dat is heel lastig. Ook kan je nergens bij komen. Ik zag hier vlakbij een Renault garage; ga even proberen of ze daar er wat mee kunnen.
Dank Kaleido1 en Heino4267.

primera p11 (0), 4 jaar geleden

Weka,

Het gaat om het merk,niet om het type gasinstallatie.
Waarschijnlijk ligt er een installatie van Eurogas in als ik me zo kan herinneren.
Ik word slecht in het onthouden van namen.
Het piepen wat je hoort duid op een storing.
Kan van alles zijn,zekeringen heel?.

weka (0), 4 jaar geleden

Helaas kan ik geen merk vinden; alles is weg gebouwd en dan moet ik eerst thuis zijn om e.e.a. te demonteren. Het piepen is het schakelkastje op het dashboard die aangeeft dat het gas op is, althans in zijn beleving. De tank is vol en als hij koud start geeft hij dat ook aan. Zo gauw de motor op temperatuur komt en naar gas overschakelt, gaan de leds uit en knippert het gasledje tezamen met de piep. Het gekke is dat ik wel de gasklep op de tank hoor tikken. Ik heb getracht de zekeringen te bekijken maar dat is ook bijna niet te doen. Dat zal ook thuis moeten gebeuren.
Dank voor de reacties.

Heino4267 (110), 4 jaar geleden

Als je op deze link kijkt: http://www.spronk.us/index.php/auto/109-... kan je snel zien of je schakelaar een Eurogas schakelaar is of niet.

willyvan (5) PRO, 4 jaar geleden

is gasdruk die niet goed is daarom piept ie uitlezen dan weet je meer ik kan dat evt of bij gasboer

weka (0), 4 jaar geleden

Ik ben inmiddels achter dat het een Eurogas systeem is.
Ben ook bij de gasinbouw geweest en heeft de storing verholpen (2 draadjes aan de computer doorverbonden) en hij doet het weer goed.
Dank voor alle ideeën.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.