Rover 75: zacht geratel bij koude start stationair draaien (aut. transmiss

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 liter

Als ik de auto 's morgens start (automatische transmissie) dan slaat automatisch de choke aan. Daardoor loopt de motor natuurlijk periodiek even iets hoger stationair. Zodra ik dan, na even rijden, weer stop en de motor stationair laat draaien, dan klinkt er een soort licht ratelend, tikkend geluid in de auto. Het klinkt alsof er iets mee triilt onder de motor (uitlaat of zo). Dit geluid is sterker en treedt eerder op in de neutraal stand of in z'n achteruit van de automatische transmissie.Speciaal in de winter is het opvallender, maar als de motor warm is, dan is het weg. Het lijkt niet ernstig, en dus gerelateerd aan de kou, maar weet iemand wat dit kan zijn? Moet er wellicht nieuwe olie in de transmissie of zo?

tomvED

Geplaatst door tomvED (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pantah (0), 13 jaar geleden

Normaal gezien is de transmissie-olie in zo'n bak voor het leven. Ik zou eerder eens kijken naar speling op het mechanisme van de schakelpook. Op de oudere 600-serie was dit ook een teer punt. Er kwam speling op een scharnierpunt en dan ging die pook aan het trillen wat heel vervelend was.

tomvED (0), 10 jaar geleden

Nvt

Jaguarmk2 (0), 9 jaar geleden

Heb je als naar het VIS motortje gekeken op het inlaat spruitstuk, deze gaat vaak tikken en/of kapot. Ook kunnen de kleppen in het inlaat spruitstuk vast zitten (aangekoekt) hierdoor maakt de stang ook een tikkend geluid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.