Rover 75: juiste turbocassette

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CDT, Motorinhoud (cc): 1691, Vermogen (kw): 115

Hallo, ik stel mijn vraag beter in dit forum gezien ik denk dat ik hier de juiste info mag verwachten. Na 420000km op mijn 75 tourer ziet het er naar uit dat mijn turbo zijn beste tijd heeft gehad. Had reeds een tijdje in de gaten dat er een rookwolk was te zien in de lichtschijn van mijn achterliggers en bij het checken van het oliepeil was het duidelijk. Voorheen bleef mijn oliepeil steevast stabiel en moest nooit bijvullen tussen twee smeerbeurten. Bij het losmaken van de toevoerdarm net aan de EGR-klep, bleek ook dat de darm vergeven was van olie-aanslag. Nu heb ik twee types van vervangcassettes voor de turbo gevonden (Melett) op eBay en vraag me dus af welke van de twee de juiste is. Hieronder beide links. Mijn Tourer draagt als chassisnr SARRJZTHP2D238246(01).

https://www.benl.ebay.be/itm/Melett-CHRA...

https://www.benl.ebay.be/itm/Melett-CHRA...

Ben zeer gehecht aan mijn Rover en wil er nog graag ettelijke kilometers mee afmalen. Dank voor jullie hulp!!

pantah

Geplaatst door pantah (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pantah (0), 5 jaar geleden

Ja, gezien, dank je, maar ik kan alleen toegang krijgen tot de gedetailleerde cataloog van Melett als professioneel (ben ik dus niet). Ik zoek in feite ook geen complete turbo maar de vervangcassette zoals te zien in bijgevoegde video.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=Fo_7AeO9...[/yt]

JdeP (5), 5 jaar geleden

De ebay verkoper geeft het volgende modelnummer: BV39-1873CCB426.10AVAXC


Volgens Melett past deze niet op een rover 75: https://www.melett.com/turbo-no-keyword-...

Volgens allbrit.de is het onderdeelnummer voor een "volledige" turbo :PMF100520

Zoek ik met dit nummer bij Melett dan krijg ik volgende: https://www.melett.com/turbo-no-keyword-...

Ik zoek dan op ebay met nummer: 49173-06100 https://www.benl.ebay.be/itm/CHRA-pour-t...


Succes

pantah (0), 5 jaar geleden

Heel erg bedankt voor het meedenken en opzoeken. Doch, pff, het wordt er dus niet beter op. Ik denk dat ik mijn geluk ga zoeken bij een tweedehands turbo van een betrouwbare verkoper op eBay. Ik heb er gevonden van 35 tot 100 euro dus keuze genoeg.

pantah (0), 5 jaar geleden

Tip voor wie het aanbelangt: bleek dus dat er op de turbo zelf een identificatieplaatje hangt met allerhande cijfergegevens. De gegevens op dit plaatje zijn af te lezen op de rechterkant van de turbo (vanaf de onderkant van de auto wel te verstaan en na schoonvegen van het stof op het plaatje door de ettelijke kilometers) met behulp van een spiegeltje. Op deze manier heb ik mijn keuze kunnen maken tot een tweedehandse turbo van een 75 met 110000 miles op de teller en deze gaat er de komende week in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.