Seat LEON: Natte vloer bijrijderskant

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

De vloer bijrijderskant is sinds kort regelmatig nat. Er ligt echt een plasje water onder de mat. Ik zie geen sporen waar het vandaan komt. Ook hoor ik steeds een suizend geluid als ik weg rijd. In de eerste paar bochten hoor ik dit dan. Daarna houdt het geluid op. Dit geluid is dan net alsof er water ergens tegen aan spuit rechtsvoor bij het wiel. Als ik dit geluid hoor, wordt de mat niet nat. Het water in de auto is meestal als die een weekend stil heeft gestaan en het heeft geregend.

Ik heb geen zin om kosten te maken want ik heb het vermoeden dat er ergens een verstopping zit en dat ik dat zelf 'makkelijk' kan oplossen.

Iemand advies? Bedankt alvast

Jorritwieling

Geplaatst door Jorritwieling (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1590) PRO, 7 jaar geleden

Paravan reinigen om mee te beginnen , tevens zou de afdichting achter de deurbekleding lek kunnen zijn.
Je kachelmotor zit volgens mij rechts achter je dashbordkastje , dat is nu waarschijnlijk een watercentrifuge aan het worden.
Paravan zit voor de voorruit onder de afdekking.

Jorritwieling (0), 7 jaar geleden

Bedankt! Inderdaad kwam het geluid van de kachelmotor. Die zit vol water denk ik. Ik heb gezien dat het rubberen randje onderin bij de vooruit los zit. Ik denk dat het water hierdoor naar binnen loopt..

kaleido 1 (1590) PRO, 7 jaar geleden

Dan loopt het in je paravan , en daar moet het ook weer weg lopen , dus ook daar even controleren op reinheid van de afvoer punten.

Jorritwieling (0), 7 jaar geleden

Bij het vervangen van het interieurfilter is er een rubberen rand verkeerd vastgezet. Hierdoor liep er dus water naar binnen. Ik heb het aangepast en ik hoop dat het opgelost is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.