Seat LEON: krukassensor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKC, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Beste leden,

Tijdens het rijden (ca 10-15 km) van mijn Seat Leon, begint het voorgloei lampje te knipperen. Ik heb laten uitlezen en het restultaat dat de krukassensor niet goed werkt. Het lampje blijft te knipperen tot ik de auto uitzet en weer start dan is het lampje weer weg. Weet iemand mij te vertellen waar de krukassensor zich bevind (liever met een foto)? Is het makkelijk te vervangen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Seat07

Geplaatst door Seat07 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Voor op de motor, #5 (rode stip)

[IMG]http://i66.tinypic.com/21ex7xe.png[/IMG]

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

Makkelijk te vervangen is een statement,de oliefiltermodule moet er af en dan met een inbus sleutel van 3 of 4mm met een bol kopje afhankelijk van de uitvoering de sensor losmaken.

Het komt bij deze motoren ook wel voor dat de bedrading in de geribbelde plastic buis doorschuurd,meestal ergens onder het luchtfilter.
Zou daar ook even naar kijken.

Seat07 (0), 6 jaar geleden

Ik heb krukassensor en bedrading vervangen. Nu als ik 10-15 km heb gereden, dan begint de auto constant alsof de auto wordt vastgehouden en weer losgelaten. Tijdens rijden als ik de koppeling intrap valt de motor uit. Maar nu brand het voorgeloeilampje niet meer. Ik heb de auto laten uitlezen maar de computer geeft geen storing aan. Enig idee waar het kan aan liggen?

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Is het brandstoffilter niet vervuild met olie?

Seat07 (0), 6 jaar geleden

Ik heb een originele krukassensor geplaatst en de probleem is opgelost. Eerst had ik een krukassensor van €30 en nu van €105. Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.