Seat IBIZA: Airco werkt niet, wel geluid bij inschakelen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Goedenavond,

Ik ben in het bezit van een Seat Ibiza 6J, bij aankoop van de Ibiza vorig jaar zomer is de airco gemaakt/gevuld en zichtbaar werkend afgeleverd. Na een lange tijd(>1/2 jaar) geen gebruik gemaakt te hebben van de airco wilde ik hem weer aanzetten afgelopen weekend. Ik hoor wel dat er iets begint te draaien, een beetje irritant hoog "draaiend" geluid, maar er komt geen koudere lucht de auto ingeblazen / geen verschil of ik de blower aan heb of de airco. (ook niet als ik deze airco knop langer 30m.. ingeschakeld heb).

Iemand toevallig een idee wat dit kan zijn?

BVD!

Xplosiv24

Geplaatst door Xplosiv24 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,Zou om te beginnen de hoeveelheid van het koudemiddel laten controleren,niet alleen de druk,die is kennelijk nog hoog genoeg om de compressor te laten starten.
De hoeveelheid kan aleen bepaald worden door het systeem leeg te halen en de uitgestroomde hoeveelheid te vergelijken met de voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel.
Dit kan dus alleen maar door een gecertificeerd aircobedrijf(kan ook een dealer/garage zijn)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.