Seat IBIZA: Slecht starten bij warm weer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

2 maanden geleden heb ik deze auto gekocht bij een dealer. Het naar huis rijden geen zonder problemen. Hij heeft thuis ongeveer 2 weken stil gestaan. Toen ik hem daarna starten had ik weer geen probleem.

Pas daarna kwamen de problemen, de auto starten niet en bleek dat de accu leeg was. Na aanduwen reed hij weer, waarna ik meteen naar een monteur. Bij de accu bleek een cel kapot te zijn. gerepareerd en verder 2 weken niks mis mee.

Tot dat het warme weer aanbrak. Bij temperaturen vanaf ongeveer 15 graden of als de Seat in de zon staat start hij erg moeilijk. Het lijkt wel of dat hij niet aanslaat. Je hoort hem wel maar pas na minimaal 3x mijn sleutel omdraaien pakt hij hem.

Hij heeft een volle week bij een garage gestaan van een kennis, een audi dealer. Die heeft van alles onderzocht, maar heeft niks kunnen vinden. Ook geen foutcodes bij het uitlezen. Hij heeft wel wat versleten kabels vervangen voor de zekerheid. Hierna heb ik 5 dagen zonder problemen de auto gestart. Maar daarna kwam het zelfde probleem gewoon weer terug.

Kan iemand mij hiermee helpen, en weet hier iets van af? Als je meer informatie nodig hebt vraag het maar.

Davehtdk

Geplaatst door Davehtdk (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Een enkele keer komt het wel eens voor dat bij opwarming van het interieur het elektrisch deel van het contact slot bij de startpositie geen spanning geeft op klem 15,
Dit is de klem die de ecu en bobines van stroom voorziet.

Davehtdk (0), 6 jaar geleden

Het gebeurd vaker dan een enkele keer, en hij is ook nog is meerdere keren helemaal na gemeten. Op een slechte mist lamp na is er niets gevonden. Dus ik weet niet of dit het probleem is.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik bedoelde eigenlijk dat het niet bij alle auto's voorkomt,Je zou een controle lampje of zo kunnen aansluiten op klem 15 (zwarte draad) van het contactslot en kijken wat er gebeurd als hij weer niet aan wil slaan.
Storingen die sporadisch voorkomen zijn lastig op te sporen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.