Seat CORDOBA: auto staat van voren te hoog

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUR, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Heb ruim een half jaar geleden i.v.m. met gebroken schroefveer voor beide schroefveren laten vervangen bij een universele garage. Het bleek dat het moeilijk was aan de originele veren te komen. Daarover werd ik geinformeerd. Auto stond toen al in de garage.

Volgende dag kreeg ik telefoontje dat auto klaar was zonder nadere info.
Heb hem diezelfde middag opgehaald en kreeg de mededeling dat de auto van voren wat hoger stond dan normaal, maar dat dat met de nieuwigheid vd de veren te maken zou hebben. Was toen al een beetje verbaasd over zo"n hoogteverschil. Het lijkt wel of de motor uitgebouwd is. Heeft me wel 300 euro gekost wat ik sowieso al erg veel geld vind.

Nu ruim half jaar later staat hij nog net zo hoog, vind het gewoon geen gezicht. Een monteur moet toch ook onderkennen dat het niet klopt. Maar het is natuurlijk altijd te proberen, komt klant niet terug dan is het weer verdiend.
Wat moet ik hiermee? Terug naar de garage is natuurlijk logisch, maar ik ben bang dat ze zeggen dat ik eerder had moeten terugkomen.

janklavers

Geplaatst door janklavers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Tja....dit wordt een gevecht met de garage en daar is dit forum niet voor.
Ik zou zeggen: ga terug en vertel precies wat je hier zegt; dat het aan de "nieuwe " veren lag die nog moeten zetten, wat natuurlijk een onzin verhaal is.
Succes.

janklavers (0), 6 jaar geleden

Vandaag naar garage geweest. Hij onderkent het probleem maar weet niet hoe hij het op moet lossen. De veren voor zover hij het zich herinneren kon zijn origineel Seat. Probleem is dat het een ouder model auto is en er zodoende een type veer voorhanden is die wel past maar voor het zicht niet helemaal correct is. Hij zei toen al dat de originele veren moeilijk te leveren waren , maar dat hij liever niet met imitatie veren werkt.
Kortom ik moet het helaas maar accepteren. Achteraf had ik toch maar liever imitatie gehad.

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Veren kan je inkorten.
Ferry

janklavers (0), 6 jaar geleden

[quote=ferdinand]Veren kan je inkorten.
Ferry[/quote]
In principe zal het wel kunnen, maar ik vrees dat de garage daar zeker niet aan zal beginnen.

Bij de APK had hij er eventueel nog wel naar willen kijken, maar hij is net gekeurd dus dat gaat hem ook niet worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.