Seat CORDOBA-VARIO: Afstandbedieng deurvergrendelng/alarm werkt niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AHU, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Hallo,

Sinds kort ben ik eigenaar van een Seat Cordoba Vario van 1999.
Toen ik de auto kocht vertelde de vorige eigenaar (dat de eigenaar voor hem) de centrale vergrendeling op afstand (via afstandsbediening) uitgeschakeld is, omdat het mogelijk niet veilig is. Deur zou met een tennisbal opengemaakt kunnen worden?!

Ik heb gevraagd of hij weet hoe dit uitgeschakeld is, dit weet hij niet.
In de auto heb ik het een en ander losgehaald om te kijken of er een stekker losgekoppeld is, dit heb ik tot op heden nog niet kunnen vinden.

Mijn vraag is of het mogelijk is om dit bijvoorbeeld in de boordcomputer (dmv PC oid) uit te schakelen?
Waar moet ik het verder zoeken?

Wanneer ik op de afstandsbediening druk brand er een rood lampje op de sleutel/afstandsbediening. Is er een manier om te testen of dit nog werkt?

Centrale vergrendeling doet het wel als ik met de sleutel de portier op slot draai.

VWGolf16D

Geplaatst door VWGolf16D (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

De afstandsbediening is wel te testen, daarvoor heb je een apparaatje nodig wat het uitgaande signaal van 433 MHz kan meten.

Ingeleerde afstandsbedieningen kunnen ook gewist worden. Je kunt eens proberen de zenders opnieuw aan de auto te matchen.

VWGolf16D (0), 5 jaar geleden

Nieuwe (2e hands) afstandsbediening is de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.