Seat IBIZA: Egr storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Al een enkele tijd heb ik al problemen met mijn auto. Dit betreft met name motorstoringen en ik ben op zoek naar een garage die weet hoe ze dit kunnen oplossen. Om het duidelijk uit te leggen zal ik (als vrouw en totaal atechnisch) zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat er tot nu toe aan gedaan is.

Eerste storing: sporadische storing mengeladaptie eerste cilinderrij. Die storing is meerdere malen terug gekomen. Seat kon niet vinden waar het vandaan kwam uiteindelijk is de nokkenas kapot gesprongen. Dit heb ik laten maken en verder geen last meer van gehad
Paar maanden later: uitlaat sprong kapot, dit is gemaakt. Kort daarna storing van de lambda sensor. Dit laten vervangen en geen last meer van gehad.
Een maand of 3 later storing maar kort daarna een hoop geratel (geen tijd gehad voor diagnose) bleek de EGR-klep kapot te zijn. Die laten maken die is in de volgende 6 maanden 4x kapot gegaan. Elke keer laten maken want viel onder de garantie. De auto is zonder storing (toen de egr de laatste keer kapot ging is er geen lampje gaan branden) naar de garage gebracht en terug gekregen met storing. Naar de seat geweest, bleek tegaan om overslag van de bougiekabels die waren te droog, lambda sensor (de eerste(?)) die is vervangen en een EGR storing... ik ben nu een aantal maanden verder en die storing is er nog steeds. Niemand weet waar die vandaan komt en zegt dat de egr goed werkt. Wat de exacte storing is, durf ik niet te zeggen. De motor zelf loopt goed.

Hebben jullie enig idee wat het zou kunnen zijn of hoe het op te lossen valt?

Alvast vriendelijk bedankt!

Esperanza1909

Geplaatst door Esperanza1909 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Om iets te kunnen zeggen is het wel handig als we weten wat de storing(en) zijn die er op dit moment in zitten.
Dan gaat het om de exacte tekst en/of het nummer van de uitgelezen storing(en).
Als je die hier plaatst kunnen we je misschien verder helpen.

Esperanza1909 (0), 6 jaar geleden

Egr en dan fout op doorstroming is me net verteld, code weet hij al niet meer. Gisteren nog naar gekeken.. inlaatspruitstuk is schoongemaakt en lekkage is gedicht. Zijn verder geen lekkages meer aanwezig. (Even nagevraagd)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.