Seat Alhambra: geen dashboard-verlichting meer.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 7M

Dashboardverlichting doet het niet meer. Draaischakelaar al vervangen (jammer van die €45).

Bezigeby

Geplaatst door Bezigeby (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo, Alleen het instrumenten cluster of ook airco display en aansteker verlichting ?
Als alles uitgevallen is zou ook de dimmer(duimwieltje)defect kunnen zijn.
Eens stevig heen en weer draaien wil wel eens helpen

Bezigeby (0), 6 jaar geleden

Alles. Duimwielschakelaar heb ik al vervangen.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik meen dat de instrumenten verlichting apart gezekerd is,symbooltje op de "fuse card", een metertje met een lampje erboven.
Anders wordt het meten met behulp van een stroomloop schema denk ik.

austin (0), 5 jaar geleden

Had hetzelfde probleem. Het dashboard gedemonteerd links van het stuur om van daaruit op zoek te gaan naar de fout. Van alles geprobeerd met de verlichtingsdimmer/hoogteregeling koplampen. Kostte me 2 zekeringen.
Na tijden zoeken "voorlopig" de draai-lichtschakelaar links van de dimmer weer aangesloten om weer te kunnen rijden en alles deed het plotseling weer. Het bleek dus een slecht contact te zijn van de draaischakelaar en blijkbaar loopt de stroom van de draaischakelaar via de dimmer naar de dashboardverlichting en niet direct van de zekeringkast via de dimmer naar het dashboard. Het icoontje van de dashboardverlichting ontbreekt in het zekeringenschema, begrijp nu waarom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.