Seat CORDOBA-VARIO: Geen acceleratie,motor loopt stationair 'bokkig"

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Goedendag. Op deze laatste dag van 2017 heb ik een vraag. Mijn Vario 1.6 uit 1998, motorcode AEE, stond twee weken stil met bijna lege tank en uit het niets rijdt hij heel bokkig, Het lijkt op versleten koppeling, maar die zit er pas 12.000 km onder en stationair staat het blok ook te schudden, neigt een beetje naar op 3 cilinders lopen.Ik ga ervanuit dat het dus niet in de koppeling zit. Ook de startmotor wil pas na een paar keer de motor aanslingeren. Zou het door vocht kunnen komen? Ik zal naar de bougiekabels kijken en wellicht ook de bougies eruit halen. Ik heb al nieuwe, aangezien deze er al ruim 60.000 km inzitten. Ik wens jullie een prettige jaarwisseling.

MarcelJori

Geplaatst door MarcelJori (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Als alles er al 60.000 km in zit , zou ik beginnen met inderdaad een beetje onderhoud , bougies , benzinefilter , vocht is een mogelijke oorzaak , vonk overslag , maak de verdeelkap eens open en kijk eens of daar condens in zit.

MarcelJori (0), 6 jaar geleden

@kaleido 1 : je hebt gelijk, ik rij zo weinig met die wagen. Filters/ distributie/waterpomp zijn wel vervangen, maar bougies en kabels zeker niet, Auto reed echt feilloos, maar na twee weken stilstaan gaf ie in enen de geest, meteen bij de eerste start al. Helaas zal het vandaag niks worden met die regen, hopelijk komende week een droge dag, anders ergens overdekt ff kijken, of hobbyhal.......

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

En....al een droge dag gehad..?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.