Seat Ibiza: gloeilampje knippert en uitlaadgaslampje brandt

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFWA, Motorinhoud (cc): 1199, Vermogen (kw): 55

Hallo, sinds enkele dagen knippert het voorgloeilampje constant en brandt het lampje van het uitlaadgas controle systeem. Door een bekende uit laten lezen. Deze gaf aan: P0238 turbodruk sensor A te hoog signaal. Turbo laaddruk sensor A te hoog. Lijkt mij een kapotte sensor of zoiets. Deze wil ik zelf vervangen maar kan hem niet goed vinden. Iemand misschien bekend met dit probleem?
Motor loopt gewoon goed, houdt niet in of stottert niet . Tijdens het rijden merk je er eigenlijk niets van behalve dat die twee lampjes constant branden/knipperen.

Johannis

Geplaatst door Johannis (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 5 jaar geleden

Deze zit normaal in de dikke slang die naar/vanaf de intercooler komt. Bij de golf en audi zit deze vlak achter de koplamp, bij deze ibiza weet ik het zo niet. Kan inderdaad de sensor zijn, maar een te hoge druk kan ook de turbo zijn omdat de variabele schoepen bijvoorbeeld vast zitten. Sensor is goedkoopste en gemakkelijkste om mee te beginnen.

Johannis (0), 5 jaar geleden

Voor zover bedankt audidriver73, ik ga op zoek naar een sensor in de slang van de intercooler en laat weten hoe het afloopt.

Johannis (0), 5 jaar geleden

Ben met jou info nog even verder gaan zoeken. Ik heb de Slang die van de intercooler vandaan komt gevolgd en kwam zo bij het inlaatspruitstuk.. De sensor die ik daar zag zitten bleek de laaddruksensor te zijn. (nummer wat er op stond opgezocht op google). Deze heb ik besteld en inmiddels vervangen. Bij het starten van de auto brandde het gloeilampje niet meer, en na stukje rijden ging uitlaadgas lampje ook uit.
Bedankt Audidrijver73
Door jou info kon ik de sensor die ik zocht makkelijk vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.