Seat LEON: Seat Leon airco word laat koud

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BXE, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Goedemiddag allemaal, het is al een tijdje geleden dat in hier een probleem heb vermeld. Het is jammer dat ik het weer moet doen maar zoalang je een auto heb zullen problemen zich hoe dan ook helaas blijven voortdoen. Ik ben sinds kort de trotse van een Seat Leon diesel 1.9 TDI uit 2005.

Het probleem:

Sinds gisteren toen ik mijn auto instapte en de airco inschakelde nadat mijn auto was gestart werd deze niet koud. Nou had ik ook maar een klein stukje gereden maar voorheen werd hij zo goed als meteen koud. Ik ben vervolgend naar een garage geweest waarbij ze hebben gekeken op druk en of er nog genoeg in zat. Het bleek dat er dus nog genoeg in de airco zat en dat de druk ook goed was, ze hebben de airco vervolgens legggehaald en weer gevuld. Nadat ze dit hadden gedaan werd de airco wel weer koud. De volgende dag in de middag toen de auto startte om naar mijn werk te gaan waarbij ik dus, je raad het al de airco weer inschakelde en deze niet meteen werkte maar na ongeveer pas 7 km rijden koud werd. Nu is mijn vraag kan iemand mij vertellen waardoor dit probleem zich kan voordoen.

Alvast bedankt voor de antwoorden.

mr2face84

Geplaatst door mr2face84 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Waar het omgaat is,hoeveel koudemiddel heeft de garage uit de airco gehaald en met hoeveel gram het systeem weer is gevuld,ook als er te weinig in het systeem zit kunnen de drukken nog wel goed lijken maar de koel capaciteit is dan wel verminderd.
Het is bij moderne aircosystemen zeer belangrijk dat de juiste hoeveelheid koelmedium gevuld is(weinig reserve tegen verlies)
Ik vermoed dat er toch lekkage in het systeem zit(omdat na vulling alles weer goed werkte en een dag later niet meer).
Dit is soms lastig te lokaliseren,,mogelijk systeem afpersen of een uv locator bij het koelmedium te voegen om lekken op te sporen.
Bij lekkage treedt ook de uv locator uit en kan met een uv lamp zichtbaar worden gemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.