Seat IBIZA SPECIAL K9: Achterwiel scheef na aanrijding

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 146A.000, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 32

Goedendag. Ik ben in het bezit van een Seat Ibiza uit 1990. Het is mijn eerste auto, ik heb hem in 1993 overgenomen van mij nu wijlen ouders. Het wagentje heeft dus een emotionele waarde voor mij. Helaas ben ik in augustus aangereden door een tram die de voor hem ook geldende voorrangsregels totaal negeerde. Hierdoor kreeg de auto een behoorlijke tik op het achterspatbord rechts. De linkerkant liep lichte schade op omdat we tegen een verkeersbordpaal terecht kwamen om vervolgens weer haaks tegen de stoeprand tot stilstand te komen. Helaas economisch total loss. Toen ik mijn auto weer had opgehaald bij het schadebedrijf, zag ik bij thuiskomst dat het rechterachterwiel scheef stond en links een heel klein beetje. Ik kan niks zien aan de draagarmen en ophanging. Als ik em opkrik en weer neerzet staat het rechterachterwiel weer recht. Zou dit em in de schokdempers zitten of misschien toch een krom chassis of subframe ?? Als ik over een drempel ga hoor ik wel wat gekraak rechtsachter. Ook bij de dempers zie ik niets, ik kan ze wel lukraak vervangen, zoals een garage mij na een onderzoek van 10 minuten a 40 euro adviseerde :( . De bedoeling was om deze op de weg zeldzame auto te restaureren, maar op dit moment ben ik bang dat het niet meer gaat lukken. Ik heb jarenlang onderdelen verzameld en ook de documentatie, wellicht voor niets :( . Wie kan mij een tip geven waar ik nu het beste naar kan gaan kijken? Alvast bedankt, met vriendelijke groet, Marcel de Jong.

MarcelJori

Geplaatst door MarcelJori (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ferdinand (0), 5 jaar geleden

In veel gevallen zijn het de draagarmen die afwijken.Als dat niet zo is ,kan je naar een speciaal bedrijf gaan om te kijken of hij afwijkt en in welke mate hij nog gericht kan worden.Draagarmen kan je zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.