Seat LEON: synchromesring versleten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: apg, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hallo allemaal

de synchromesring van de eerste versnelling van mijn Seat Leon 1.8 20v is versleten, ik wil deze gaan vervangen heeft er nog iemand tips of waar ik op moet letten bij demontage en montage.

Groeten Bas

Bas69

Geplaatst door Bas69 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Zonder ervaring en zonder de daarvoor bestemde gereedschappen raad ik je aan er niet aan te beginnen.

Grt. Paul

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Heb je er dan veel last van? Je zet hem in zijn een ,start de motor ,rijd weg en schakel door. Zoals Paul al aangeeft moet je wel een behoorlijke ervaring hebben. Om het door een garage te laten doen ,overschrijden de kosten de waarde van de auto.
Ferry

Bas69 (0), 5 jaar geleden

ja want als je bij de stoplicht moet je hem ook weer in zijn 1 zetten. maar als ik het zo hoor kan ik beter een andere bak onder zetten.
Bedankt voor jullie reacties

groeten bas

Bas69 (0), 5 jaar geleden

Nu op zoek naar een andere bak

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Bij het stoplicht wegrijden in zijn twee,kan geen kwaad.
Ferry

kaleido 1 (990) PRO, 5 jaar geleden

Kom op ferry !!

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Ja ik weet het,Maar we hebben het hier over auto,s waarbij de kosten de waarde gaan overstijgen.In het verre verleden heb ik wel in auto,s gereden waarbij je handen en voeten nodig had om te blijven rijden ha ha .
Ferry

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Alle andere versnellingen gaan zonder problemen ? Als er gestopt wordt in welke versnelling dan ook, is stil staand altijd de eerste in te schakelen want de bak staat inwendig stil.

Waarom er rijdend terug naar 1 geschakeld moet worden is mij altijd een raadsel gebleven . Geen versnellingsbak houdt dit zijn leven lang vol .

Ik zou mijn geld ergens anders aan besteden.

Vr. Groet.

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Bedankt Punt ,niet bij stil gestaan.Bas 69 zal er ook blij mee zijn.
Ferry

Bas69 (0), 5 jaar geleden

Bedankt allemaal voor het meedenken
Maar als je stilstaat bij de stoplichten staat de uitgaande as (de as die naar de wielen gaat staat dan stil en de ingaande as oftewel prise as die draait als de motor loopt als je dan de koppeling indrukt blijft de prise as altijd wel iets meedraaien met de motor, dus is er een verschil in toerental en kun je met een versleten synchromesring niet zonder problemen inschakelen.
@punt er word niet rijdend naar zijn eerste versnelling geschakeld, maar heb het vermoeden dat dit bij de vorige eigenaar wel veelvuldig is gebeurd waardoor hij nu versleten is. ik heb namelijk nog nooit meegemaakt dat deze versleten is, mijn ervaring is dat als er een synchromesring versleten is dit meestal de synchromesring van de 2e versnelling is.

Groeten Bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.