Seat LEON: Portieren achter / kofferbak soms niet van slot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXE, Motorinhoud (cc): 1900

Beste mensen,

Mijn Seat Leon 1.9D 2006 heeft al een lange tijd een probleem met de sloten van de achterportieren /kofferbak. Soms zijn de achterdeuren/kofferbak niet van slot te krijgen. Voordeuren gaan beiden wel open. Wat je ook probeert (motor aan/uit, accupool eraf, van binnen proberen open te maken), de achterdeuren blijven op slot en de kofferbak is dan ook niet te openen. De kofferbak is den wel te openen door van binnenuit met een plamuurmes de nood-hendel te bedienen. Dit probleem treedt soms op en blijft dan vaak een aantal dagen/weken, maar het kan ook spontaan verdwijnen (de duren/kofferbak willen dan gewoon open). Er is geen pijl op te trekken wanneer het probleem zich weer voor gaat doen, maar het lijkt er wel op dat het de laatste tijd vaker voorkomt. Plaatselijke VW dealer heeft geen idee, en mijn eigen garage komt niet verder dan "alle sloten vervangen en hopen dat het dan is opgelost." Per slot 300 euro ex arbeid, dus daar wil ik niet meteen aan beginnen. Iemand enig idee? Alvast bedankt.

koba82

Geplaatst door koba82 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Het lijkt mij niet dar er twee portiersloten en een achterklepslot defect zijn,eerder een elektrisch probleem,mogelijk zit er een steker op de comfort moduul niet goed vast.
Deze moduul zit achter het dashboard kastje rechts gemonteerd.
Om erbij te komen moet het kastje wel gedemonteerd worden
er staat een onderdeel nummer op iets van 1K0 959 433 met een achtervoegsel bestaande uit 1 of meer letters.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.