Seat Cordoba: Kinderslot deur opent niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6K2, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 78

Goedemorgen

Mijn Seat Cordoba (2003) heeft een probleem. De achterdeur (rechtsachter) opent niet wanneer de auto ontgrendeld wordt. Zowel met de afstandsbediening als 'gewoon met de sleutel in het voorportier'.

De motor in de achterdeur maakt geen geluid meer dus ik denk dat deze defect is. Wel nu, de deur is dicht en op slot. Ik kan de deur niet openen vanaf buiten met de portierhendel, maar ook niet vanaf binnen omdat het kinderslot erop zit. Het kinderslot kan ik met een palletje uitzetten, maar daarvoor moet de deur eerst open kunnen.

Her en der lees ik dat ik daarvoor het binnenpaneel moet verwijderen van de achterdeur. Echter schijnt dit alleen fatsoenlijk te kunnen als de deur geopend is. (wat dus niet lukt :-)).

Heeft er iemand een tip of een idee wat ik nog zou kunnen proberen? (Behalve naar de garage gaan :-)).

nick840

Geplaatst door nick840 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Slot zit electronisch vast waarschijnlijk , soms wil flink bonken op de deur , binnenkant , en tegelijk de cv bedienen en aan de hendel trekken aan de buitenkant, werkt het beste met 2 man , helpen.

Ernst Tempel (0) PRO, 5 jaar geleden

auto even laten lopen (heeft hij meer spanning op het slot)
en even bonken op buiten kant deur onder de handgreep

nick840 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties. Het is gelukt door bonken en cv tegelijk te bedienen. :-)

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Mooi kinderslot er af halen en cv systeem in de deur vervangen zsm lijkt mij.

Ernst Tempel (0) PRO, 5 jaar geleden

ja, want zonder kinderslot doet hij het ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.