Seat AROSA: versnellingsbak/lager geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AKK, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Hallo,

Ik heb een paar weken geleden een Seat Arosa gekocht, na ongeveer 300 km te hebben gereden had ik een geluid in mijn versnellingsbak. Hier ben ik toen mee naar de dealer geweest en die hadden geconstateerd dat er geen olie in de bak zat waardoor er lagerschade is ontstaan. aangezien dit een oude auto is was ik voor een gereviseerde versnellingsbak gegaan. Nadat ik deze had ingebouwd maakt hij in de 5de versnelling lagergeluid. (dit is een gereviseerde bak met verse olie er in) het geluid is oplopend in naar de 5de versnelling toe (dus minimaal in 1ste versnelling en hoe hoger de versnelling hoe harder het geluid)

weet iemand wat dit zou kunnen zijn en wat ik hier aan kan doen?

mvg
Dylan Sloesen

DylanSloesen

Geplaatst door DylanSloesen (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Is het daadwerkelijk een gereviseerde bak? Dan heb je toch garantie.
Ferry

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Indien de toonhoogte ook hoger wordt met de snelheid denk ik dat het een pignon lager zou kunnen zijn(min of meer onafhankelijk van de gekozen versnelling,maar wel afhankelijk van de belasting(gas los of gasgeven).
Het is ook mogelijk dat bij de revisie de tandflank speling tussen pignon en kroonwiel niet goed is afgesteld.
Zou terug gaan naar het bedrijf dat de bak heeft geleverd indien garantie van toepassing is.
je moet er dan wel zeker van zijn dat het geen wiellager is,dit kan stuk gaan als bij de of montage de aandrijfas is verwijder uit de asnaaf en de wagen daarna op zijn wielen heeft gestaan.
extra info een wiellager geeft een brommend zoemend geluid terwijl pignon problemen een hoger zingend geluid geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.