Seat Cordoba: Verlichting helemaal verkeerd

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 101

Oke dit is best interessant: als ik mijn normale verlichting aanzet (maakt niet uit of het dagrij of dimlicht is) dan gaan mijn remlichten ook aan, ik heb aparte rem en normale lichten achter, en alle lampjes zijn origineel.

als ik geen verlichting aan heb en ik rem, dan gaan ook mijn normale lichten achter aan en mijn dagrijverlichting voor, (dus de 2 kleine bolletjes) sinds een paar weken doen ook de lampjes binnen in m'n auto het niet meer, die normaal aangaan als je de auto ontgrendeld, ook handmatig gaan deze niet meer aan.

Ik heb helemaal niks extra op mijn verlichting aangesloten. Wel heb ik alle buitenverlichting, op mijn dimlicht na in maart vervangen voor Led, en 2 weken geleden weer terug vervangen voor het origineel, omdat ik dacht dat dat het probleem was, niet dus.

Ik heb mijn accu al losgehad maar dat hielp ook niet, weet iemand wat dit kan zijn? Het lijkt erop dat mijn remlicht en normale verlichting, en dan mijn dagrijverlichting aan elkaar zit gekoppeld, omdat die altijd tegelijk aangaan, maar hoe dit komt, dat weet ik niet.

Ik heb de auto sinds januari en ik weet niet of dit probleem daarvoor al speelde. Ik heb een subwoofer in mijn auto liggen, maar die zit direct aan de accu met een zekering, dat lijkt me ook geen probleem

DaanME

Geplaatst door DaanME (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (5) PRO, 4 jaar geleden

weet je zeker dat er geen verkeerd lampje in zit in plaats van een dubbele een gewoon 21w lamp want daar lijkt het in eerste instantie tocht op.

groetjes jan.

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Controleer de massa van je achterlichten eens , en zit er een trekhaak onder , zo ja , stekkerdoos eens controleren op slechte bedrading.

Sanderve (0), 4 jaar geleden

Controleer de duplolampjes in de achterlicht units eens. Kijk goed of er bij de lampjes voor gecombineerd remlicht/achterlicht er geen sluiting is tussen de twee gloeidraden. Als dat wel zo is komt er tijdens het remmen 12v op de gewone verlichting te staan en vice versa.

DaanME (0), 4 jaar geleden

super bedankt mensen! Het was inderdaad een verkeerd lampje, er zat een "gewoon p21w lampje in in plaats van een 21/5w lampje. Deze heb ik verwisseld en alles doet het weer normaal! alleen de binnen verlichting maar dat zal wel een andere uitdaging zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.