Seat IBIZA ST: Storing contactdoos trekhaak

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.2

Bij het aansluiten van een aanhanger of fietsendrager op de trekhaak ontstaat een storing. Er gaat een lampje branden op het display wat wijst op een defecte lamp. Het knipperlicht rechts doet het niet. Dit geldt voor alles wat ik aansluit. Zojuist een nieuwe adapter (13 pins naar 7 pins geprobeerd, maar niet opgelost. De zekeringen zouden in een relaishouder bij de stuurkolom zitten, maar deze kan ik niet vinden. Heeft iemand een idee wat de oplossing kan zijn? Alvast bedankt :)

rednasx

Geplaatst door rednasx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Dan zul je op de 13p stekerdoos moeten meten of daar wel spannig op de desbetreffende pin komt te staan aansluiting knipperlicht rechts is 4R op de stekerdoos(staat meestal op de binnenzijde van het dekseltje)
Overigens, als de trekhaak later is ingebouwd,kunnen de zekeringen 3 stuks volle plus,geschakelde plus en 1 voor de verlichting op verschillende plaatsen in de zekeringkast zitten,als het netjes gedaan is hebben ze een inlegvelletje in het instructieboekje gedaan met de plaatsen er op ,maar ja,
Soms zijn ze iets afwijkend van model dan de originele fabrieks zekeringen.

rednasx (0), 4 jaar geleden

Hé Jaker, bedankt voor jouw reactie. Ik ben helaas niet in de mogelijkheid om dit door te meten. Ik vraag me 2 dingen af. Kan dit een zekeringsprobleem zijn en zo ja, waar vind ik deze? De trekhaak is origineel. In de handleiding staat dat de zekeringen op de stuurkolom zitten, in de relais houder. Ik heb de beschermkappen los gehad van het stuur, maar zag geen zekeringen. Enig idee?

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Hallo,je moet het hier zoeken, zie afbeelding,
De zekeringen bevinden zich dan in de relais houder niet op het plaatje te zien maar hij zit wat hoger dan de zekering kast en meer naar achter gebouwd.
Misschien moet er nog wat meer bekleding verwijderd worden voor een beter zicht.

rednasx (0), 4 jaar geleden

Bedankt hiervoor Jaker. Ik weet nu waar ik het moet zoeken :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.