Skoda Superb 2006: Piepend geluid bij stationair draaien

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BSS, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Nog geen jaar geleden bij 174.000km (19.000km verder nu) heb ik de gehele koppeling van mijn auto laten vervangen ( vliegwiel/ koppeling/ drukgroep en druk lager. De redenen toen was dat wanneer de auto stationair draait er een piep ontstaat. Zodra de koppeling wordt ingetrapt is het geluid weg. Met het wegrijden van de auto hoor je de piep tot nog 30 km/u en daarna is het weg (ik hoor dan niks meer) Omdat de versnellingsbak onder de auto vandaan moest heb ik besloten om gelijk alles te laten vervangen omdat toch alles open was. Maar nu zijn we bijna een jaar verder en begint de auto weer op dezelfde manier te piepen. Ben hier mee naar de garage terug geweest maar die gaat mij vertellen dat dan de boel weer open moet om te kijken wat er aan de hand is en dat het me weer geld gaat kosten en dat na nog geen jaar rijden en een hoop geld verder. Bij elke garage krijg ik een ander verhaal pffff is er hier iemand die verstand heeft en mij een eerlijk antwoord kan geven dat ergens op is gebaseerd? Ik verneem hem graag.
Alvast bedankt voor de moeite.

Skoda Superb

Geplaatst door Skoda Superb (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (315) PRO, 7 jaar geleden

je zult eerst moeten (laten) constateren of het geluid weer bij t vliegwiel vandaan komt. kan ook zijn dat er nu een krukastrillingsdemper of een dynamopoelie t piepen veroorzaakt. wanneer t weer uit de bak komt zal idd het spul weer open moeten voor een diagnose. persoonlijk vind ik dat een vliegwiel niet na 19000km weer mag gaan piepen, maar dat zul je helaas met de reparateur uit moeten vechten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.