Skoda Octavia 2008: Inhouden motor trillen/bokken

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Mijn Skodo Octavia heeft het probleem dat deze soms inhoudt. Als je dan gas geeft stottert hij en lijkt het net of niet alle cilinders lopen. Dit probleem treedt meestal op bij zeer nat weer of vanochtend na een nachtvorst. Na vijf minuten rijden is het probleem weer verholpen. Het stotteren, c.q. inhouden doet zich zeer incidenteel voor. Misschien 1 a 2 keer per 1,5 maand.

Heb recent de bougiekabels en de bobine laten vervangen (kabels en bobine waren niet goed meer) maar helaas nu drie weken na de reparatie treedt hetzelfde probleem op. De bougies zijn nog goed en 20.000 km oud. Lampjes van de olie en gladheid springen ook aan op het moment van het inhouden (genoeg olie).

Het lijkt iets met vocht te maken te hebben of heeft het te maken met olie die samen met vocht een gele smurrie veroorzaakt bij de vulopening van de olie en dan naar beneden valt. Rij bijna alleen lange afstanden.

Wie kan mij adviseren wat te doen aangezien er geen foutcodes zijn af te lezen. Op het moment dat ik bij de garage ben is het probleem verholpen.

Rij LPG.

Skoda ER

Geplaatst door Skoda ER (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mrdanny17695 (0), 7 jaar geleden

Achteraf ingebouwde lpg installaties zijn ontzettend storingsgevoelig. Krijg je alleen maar problemen mee. vocht in de stekkers vd lpg inspuiting?

Skoda ER (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie ik zal deze tip aan de garage doorgeven hopelijk is dit het.

Gelukkig heb ik verder geen storingen (ca. 90.000 nu gereden).

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Waarschijnlijk start de auto op dat moment op twee brandstoffen.
Op het moment dat er overgeschakeld word op lpg is het probleem weg.
Ik weet niet welke installatie je hebt maar bij vialle komt dit regelmatig voor.
Dat is het onderbrekerrelais wat dan stuk is.
En een garage is niet de juiste plek om naar die lpg installatie te laten kijken,hebben er geen verstand van en kunnen ook niks uitlezen.
Een lpg specialist kan dit namelijk wel.
Een garage gaat dan vaak trial en error proberen met als gevolg een forse rekening en probleem nog niet opgelost.

Skoda ER (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de tip zal een afspraak maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.