Skoda Fabia 2011: Remmen skoda fabia

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

De voor remmen trillen bij inremmen. Schijven zijn al 2 x vervangen en ook de naaf is vervangen.

Ron.a.

Geplaatst door Ron.a. (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Wamm (0), 7 jaar geleden

Hoi Ron,
ja probleem heb ik ook gehad , mijn fabia 1.2 TDI is van 2010.ook 2 keer schijven vervangen en laatste keer ook blokken.
Probleem ontstaat m.i. doordat remmen en schijven te heet worden en dan ongelijkmatig of the snel afkoelen.
ik heb met de nieuwe set eerst deze ingeremd. 5 keer van 30-0 dan laten afkoelen dan 5x 60-0 , zodat de blokken goed op de schijf aanliggen.
Verder heb ik mijn remgedrag aangepast en ik denk dat dat het belangrijkste is. Porbeer niet te lang te remmen maar beter een paar keer wat harder en korter , dus niet sleepend remmen . Het is iets minder comfortabel maar remtemperatuur wordt zo niet te hoog. Verder bij aanrijden op stoplicht naar stilstand , de voetrem net voor stilstand loslaten en uit laten rollen zodat de schijf overal; gelijkmatig kan afkoelen en niet de voet op de rem houden maar eventueel op de handrem tot stilstand brengen of zetten. ik rij nu zoal 100.000km zonder klachten . succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.