Skoda Octavia: versnellingsbak bromt

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

Tussen de 100 en de 120 km/h hoor ik een laag brommend geluid, doorgegeven aan garage bij onderhoudsbeurt. Na onderzoek blijkt dat het geluid uit de versnellingsbak komt, aldus de garage. Om zeker te weten wat het is moet er een diagnose worden gesteld, onderzoek aan de versnellingsbak, dat kost ruim € 500,- Bij reparatie van de versnellingsbak (wellicht vervangen lagers) kunnen de kosten oplopen tot boven de € 1500,- Misschien zijn er mogelijkheden voor een coulance regeling van Skoda, zegt de garage. Heeft iemand ervaring met dit probleem en hoe heeft u of u garage dit probleem opgelost. De auto is net 5 jaar oud en heeft pas 70.000 km op de teller, dus ik denk dat slijtage van de lagers/versnellingsbak wel erg snel plaatsvindt.

Ig van Vliet

Geplaatst door Ig van Vliet (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

En je hoort het pas vanaf de 100 km/h? En alleen in zijn 5 of ook in zijn 4 bij die snelheid?
Gaat het geluid mee op het motortoerental of op de rijsnelheid?
Meestal ga je dan al te hard om versnellingsbak geluiden te horen (ivm rijgeluiden e.d.) als er wat met de bak is dan hoor je dit ook wel al bij wat lagere snelheden.
Niet gewoon een wiellager of gecupte banden oid?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.