Skoda Octavia: 1.6 fsi VAG motor, 2008, licht tikken vooral na gas loslaten kou

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Onze skoda octavia 1.6 fsi (maar deze motor zit ook in b.v. de golf V begrijp ik) maakt na een koude start een tikkend geluid, klinkt als te ruim staande kleppen. Dit duurt een km of 5, vooral bij gas loslaten hoor je het, klinkt niet erg hard of ernstig, maar wel het idee dat het sinds de winter vaker optreed, eerst enkel bij erg koud weer, nu bij de meeste starts.

Wat kan dit zijn en is het een probleem er mee door te rijden?
(heb zoekfunctie uitgebreid geprobeerd maar kom veel verhalen van luid tikken direct en heel kort na de start, dat is hier niet zo volgens mij)

roskoda

Geplaatst door roskoda (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Laat dit even aan een garage horen die veel met dit merk doet maar zelf denk ik de distributieketting en/of de nokkenasversteller.
Aangezien het bij gas geven minder wordt denk ik niet aan klepspeling/klepstoters want als daar wat mee is dan is dat een regelmatige tik en hoor je bij gas geven/gas los niet direct een verschil.
Andere optie is bv een te lage oliedruk maar dan had je wel al eens het oliedruk lampje moeten zien in rode kleur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.