Skoda Fabia 2001: Koelvloeistofverbruik bij (strenge) vorst

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AQW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 50

Beste leden,

Even op zoek naar wat online expertise! Heb sinds enkele jaren een Skoda Fabia, inmiddels ruim 40K mee gereden en onderhand al flink wat nieuwe onderdelen onder de kap.
-Oliepomp
-Distributieketting
-Radiateur
-Koppakking

In de zomer loopt de wagen als een zonnetje. Wel wat herrie van de kleppen maar dit was relatief eenvoudig opgelost met dikkere olie. In de winter moet ik alleen regelmatig na een nachtje strenge vorst de koelvloeistof bijvullen. Ik zie echter geen smurrie onder de oliedop dus vermoed dan niet dat de koppakking alweer aan de beurt is. Reservoir is ook al een aantal keer afgeperst maar hieruit geen resultaat. Kan zelf me het oog ook echt niet zien waar de koelvloeistof verdwijnt. Hebben jullie nog ideeën en/of ervaringen met dit type motor? Kan het zijn dat het reservoir uitzet/lekt bij strenge vorst? Verlies via het overdrukventiel is niet logisch?

Lees graag jullie gedachten!

yostea

Geplaatst door yostea (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

In welk land leef jij? in augustus strenge vorst??.
Maar overigens kan het zijn dat de waterpomp lekt bij een koude motor,bij nauwkeurige controle zou je dan lekkage sporen kunnen zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.