Skoda Rapid: ketting of riem

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1197, Vermogen (kw): 66

Ik vind steeds tegenstrijdige berichten. Heeft mijn wagen nu een distributieketting of een distributie riem het model is 2016

del moral

Geplaatst door del moral (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Rapid? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 6 jaar geleden

deze heeft een ketting.

groetjes jan.

del moral (0), 6 jaar geleden

bedankt Jan

del moral (0), 6 jaar geleden

Zo leren wij onze wagen kennen !

del moral (0), 6 jaar geleden

bedankt voor alle reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Distributieriem of distributieketting:

Hoe kan je zien of de auto een distributieketting of een distributieriem heeft? Als de auto een distributieketting heeft is deze in het motor blok gebouwd, natuurlijk ook omdat deze door de olie moet lopen. De distributieriem zit tegen het motorblok aangebouwd en loopt dan ook droog. Dit is meestal te herkennen aan een kunststof afdekkap aan de kopse kant van de motor. Het nadeel van een distributieriem is dat deze tussentijds doormiddel van een interval gecontroleerd of vervangen moet worden. Een distributieketting is onderhoud vrij. Natuurlijk kan ook een distributieketting stuk gaan, echter komt dat vele malen minder voor. Wel komt het in regelmaat voor dat de kettingspanner niet goed meer zijn werk doet, waardoor de ketting te los gaat liggen en een reparatie noodzakelijk is. U herkend een losliggende distributieketting aan een ratelend geluid in de motor.

del moral (0), 6 jaar geleden

Dank U allen, ik ben nu op de hoogte

del moral (0), 6 jaar geleden

ik ben nu op de hoogte THANKSl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Rapid of stel zelf een nieuwe vraag.