Skoda Octavia 2005: 1.6 MPI stottert/inhouden

Bouwjaar: 2005, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BSE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Het betreft inhouden/stoten van een octavia 1.6mpi uit nov 2015 met 338dkm. Zelf al 160dkm mee gestuurd. Na 3 weken vakantie was de accu leeg en reed de skoda ineens met horten en stoten. Dealer heeft bougies en kabels vernieuwd en gasklep gereinigd en basis waarden gereset. Reed toen weer prima.
Echter iedere ochtend begint inhouden en stotteren opnieuw, doch lopende de rit gaat ie beter lopen. Na 40/50 km is alles weer ok, mooi rond op 4 cilinders en goede gasrespons.
Klachten verergeren toch steeds weer. Soms kom je bij rotondes niet weg.
Dealer zegt dat gasklep zich inleert en daardoor beter gaat lopen, maar dat de instellingen mogelijk verloren gaan? Doordat de skoda op G3/LPG draait, wil dealer niet verder zoeken. Ik rijdt echter bijna altijd op benzine nu, want minder stoten.
Bij geforceerd toeren maken gaat motormanagementlampje knipperen en anti slip lampje branden. Dan ook foutmelding in cilinderrij 1 of 3.
Ps gecontroleerd is ie op valse lucht, niet gevonden.
Wie heeft de gouden tip, of een goede werkplaats hiervoor? (Betuwe)
Met een goede diagnose kan ik beslissen of reparatie nog loont. Nu is het gissen.
Dank aan de meedenkers!

Gertvwkg

Geplaatst door Gertvwkg (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

De bobine blokken willen nog wel eens vonkoverlslag geven bij de bougiekabel aansluitingen(scheurtjes) bij warme motor droogt vocht op en is de overslag weg,controleren kan eenvoudig door te sproeien met water over het bobine blok(bij draaiende motor).

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Gertvwkg,

Stottert de auto op lpg of op benzine?.

Gertvwkg (0), 6 jaar geleden

Heren dank!
@jaker: er zit links voor de motor een vierkant alu blok met koelribben waar de 4 bougiekabels ingaan. Dit bedoel jij? Je kan hier moeilijk bij, 'stofzuiger' zit erboven.
ik heb hier eerder WD40 opgespoten en toen een beetje het gevoel gekregen dat het minder werd. zijn hier nog meer controlepunten aan? Ik zal water test doen en daarna kabels er afhalen en contacten inspecteren. Wordt vervolgd.
@ primerap11: stottert op allebei, iets meer op gas bij het warmlopen.

Gertvwkg (0), 6 jaar geleden

De universele garage heeft e.e.a. doorgemeten en het BOBINEBLOK vervangen. Loopt weer als nieuw! Ook op LPG. Ben er blij mee. Voor 220 euro weer een prima auto!
Dank voor de tip @Jaker!!!

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Graag gedaan ,bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.