Skoda Octavia 2011: Motor

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Een maand geleden wilde de Skoda Octavia niet starten en kreeg ik de melding : 'depress clutch' en 'engine fault workshop'. Na een aantal keer proberen startte de auto toch nog. Tijdens rijden deed cruise control het niet. De Skoda garage vond geen foutcode maar heeft wel de cilinder van de koppeling vervangen. Maar heel zeker waren ze niet. Ze konden ook niets vinden in het Skoda handboek(!).

Nu blijft het probleem bestaan, weer dezelfde code, en na een tijd start ie wel. Bijkomend probleem, lampje van koplampverlichting op dashboard valt af en toe weg (lampen doen het gewoon). Ook stationair zakt ie na afremmen na een seconde terug van 800 naar 600toeren.

Iemand een idee?

Josvan

Geplaatst door Josvan (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo, op de koppelingsbedieningscilinder,dus niet die op de versn. bak bevindt zich de koppelingsschakelaar.
Deze is uitgevoerd als een z.g hall gever en heeft 2 functies 1 bij helemaal ingetrapt pedaal sterten van de motor vrijgeven en 2 bij een klein stukje intrappen van het kopp.pedaal de cruise control afschakelen.
Omdat de auto toch soms wel start vermoedt ik dat de spanningsvoorziening van de hallgever niet altijd goed is , mogelijk kabelbreuk oid.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Of ze hebben de oude kapotte hall gever overgezet mits deze los is. Alleen de koppelingscilinder vervangen (dus zonder het elektrische componentje) heeft geen zin voor deze klacht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.