Skoda Octavia 2006: olie lamp gaat aan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLR, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo ik zit met vlgd probleem,bij mijn skoda gaat telkens het lampje van de oile branden als ik een bocht genomen heb,Er zit olie genoeg in ,heb gisteren 60km op de autobaan gereden in niks geen lampje ,Kom van de auto baan af neem een bocht en het gedonder begint weer,Heb al de olie druk sencor vervangen nieuwe olie er op maar steeds dat lampje wat aan gaat knippert 3a4 keer met geluid en is d n weer een tijdje uit,Wie weet raad??
bvb dank

limbo

Geplaatst door limbo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Is het een rood lampje? Zo ja, dan waarschijnlijk een oliedruk probleem en niet aan te raden om verder mee te rijden. Verdere diagnose nodig.
Is het een geel lampje? Zo ja, dan een probleem met misschien de oliepeilsensor in carterpan.
Kan ook nog aan de bedrading liggen van beide sensoren.
Zou hem laten uitlezen op storingen en zou de oliedruk laten meten met een oliedrukmeter direct op de plek waar de oliedruksensor zit. Beste is gaan rijden met de oliedrukmeter erop en dan zien wat de daadwerkelijke oliedruk is volgens die aangesloten meter.

limbo (0), 5 jaar geleden

Hallo bedankt voor je reactie, ik heb hem al uitgegelezen maar geeft geen storing aan,nu zal ik eens de olie druk meter er op zetten ,wat is de druk?
bvd

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Precies weet ik het niet uit mijn hoofd maar minimaal 1.2 bar stationair en minimaal 2,5 bar op toeren.

limbo (0), 5 jaar geleden

ok bedankt ik ga er mee aan de slag Ff nog de vraag waar zit de anderen zender een zit op de olie filter (die heb ik vernieuwd) maar waar vind ik de anderen?

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Die op het oliefilter is de oliedruksensor (rood lampje als daar wat mee is) en de andere sensor zit onderaan de carterpan en die meet het oliepeil (oranje lampje).

limbo (0), 5 jaar geleden

Ok bedankt ga er mee aan het werk,
Gr

limbo (0), 5 jaar geleden

Heb de olie druk censoren beide vervangen,maar niet het behaalde resultaat gehaald ,Lampje blijft af en toe branden, geeft op de computer niets aan van fout,En nu??

ford3600 (0), 5 jaar geleden

pas goed op met dit probleem want mogelijk zit de oliezeef gedeeltelijk verstopt dit zou ook het gedrag vh lampje in een bocht kunnen verklaren waardoor de drap in de carter voor de zeef komt zou toch even het carter demonteren om dit te controleren ook de aanzuigbuis kan gescheurd zijn

limbo (0), 5 jaar geleden

ok bedankt voor de tip ga ik aan werken,

limbo (0), 5 jaar geleden

Ff een update, ik heb er een moter schoon maak middel er in gedaan,De olie en olie filter vernieuwd ,Ik heb de olie gefilterd.er zat inderdaad troep in de olie + filter .dit gedaan te hebben schijnt tot nu toe het probleem opgelost te zijn .In ieder geval iedereen bedankt voor het mee denken. Gr

limbo (0), 5 jaar geleden

na een tijdje van het probleem verlost te zijn is het probleem weer terug De lamp met toeter gaat weer aan .Ik denk dat ik de blok (of carter pan ) er maar eens uit haal en kijken wat voor resultaat dit opleverd ,Of zou het een elektronische fout (storing) kunnen zijn ??

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

We lezen nog steeds niet welke kleur het lampje heeft dat aan gaat en hoe de oliedruk is als het lampje aan gaat , je zou met een mechanische meter gaan rijden en ons vertellen wat er precies gebeurd.!!!

limbo (0), 5 jaar geleden

hallo ik weet niet wat er fout gegaan is maar ik had al geantwoord op de vraag,Ik heb met de meters er op gereden en gaf 1.5 tot 2 atu aan,Het probleem van het rode lampje leek opgelost maar is weer terug gekomen,Ga nog eens de carterpan er onderuithalen en zien of er nog wat spul in de aanzuig stuk is gekomen.Ik hoop dat de reactie van mij nu door komt.Vermoed dat ik wat fout op de computer gedaan heb .gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.