Skoda Octavia: Fluitend geluid (onregelmatig tot constant

Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Goedemorgen,

ik hoor sinds kort een fluitend geluid, lijkt van achteren te komen. Een opsomming van de dingen die mij opvallen: niet te horen wanneer auto koud is, pas na 10-15 minuten, soms helemaal niet te horen, soms constant. Geluid stopt als ik rem of handrem inhou en gaat weer door als ik die loslaat. Niet te horen wanneer ik links of rechts stuur. Soms harder soms weer zachter. Het lijkt mij zelf iets met de remmen (misschien remslijtage indicator?) of een lager. Enig idee?

ruudvanderborgh

Geplaatst door ruudvanderborgh (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Ruud

Dit wordt een raadspelletje. Lang niet alle geluiden zijn zo thuis te brengen.
Mogelijk zit het euvel in de remmen achter, laat dit controleren..

Grt. Paul

Audidriver73 (0) PRO, 5 jaar geleden

Lijkt er inderdaad op dat aan een, of beide kanten achter, de rem aanloopt, Vaak komt dit omdat er roest tussen de blokken en anker komt, waardoor de remblok als het ware niet meer van de schijf af komt en er lichtjes tegenaan blijft duwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.