Skoda Octavia: ratelt bij start ( wanneer de auto geparkeerd staat met neus naa

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1390, Vermogen (kw): 90

Hallo,
ik heb een probleem met mijn octavia combi 1.4tsi uit 2009
als ik de auto s ochtends start dan ratelt de motor nogal dit is alleen als de auto geparkeerd staat met de neus naar voren ( parkeervak loopt af naar voren toe ) oftewel de neus staat lager dan de achterkant.
wanneer ik de auto andersom parkeer ( dus zeg maar met de neus omhoog ) dan is er dus niks aan de hand en klinkt de motor compleet normaal.
oliepijl is tot net onder max dus prima auto heeft paar maand geleden beurt gehad ( bij opleverinf want heb de auto net een paar maand )
km stand 152.000km
heb tot eind september garantie dus hoop dat iemand me kan helpen, dan kan ik bij de garage met een goed verhaal aankomen.

alvast bedankt

Kanterzz

Geplaatst door Kanterzz (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

In theorie zou het niets uit moeten maken , maar vervuiling in de caterpan of aanzuigzeef zou dit "oliedruk" probleem kunnen veroorzaken.
Zou niet wachten op allerlei antwoorden maar zo snel mogelijk je garage opzoeken.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Idd snel terug naar de garage, Misschien een tip voordat ze de hele boel opengooien,het komt vaker voor dan je zou denken dat de onderste afdichting van het oliefilter achterblijft in het huis.
Het nieuwe oliefilter zit dan te hoog en loopt leeg,(moet dan eerst gevuld worden voordat er oliedruk komt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.