Skoda Octavia: Temperatuursensor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo. Ik rij in een octavia station 1.6 fsi typeII uit 2009. Sinds afgelopen jaar geeft temperatuur minwaarden aan terwijl het buiten dan 20 graden of warmer is. In plaats van koude lucht krijg ik warme lucht binnen. Temperatuursensor is vervangen, teven is er ook een extra massadraad gekoppeld. De accu is ook losgekoppeld om de ecu te resetten. Niets helpt. Is iemand bekend met dit probleem, en nog mooier, heeft iemand de oplossing. Gr. Ron

ron van den berghe-1

Geplaatst door ron van den berghe-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Welke sensor geeft de verkeerde waarde aan , interieur of ext.

ron van den berghe-1 (0), 5 jaar geleden

Buitentemperatuur

ron van den berghe-1 (0), 5 jaar geleden

Oh... en vergeten te vermelden: ik heb een climatic systeem. Klinkt dat bekend?

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Dat de buitentemperatuur niet juist aan geeft is niet goed , maar daarom zou de temperatuur in het interieur wel normaal moeten werken , is de interieurtemperatuursensor wel goed ?
Accu los nemen , geeft vaak geen oplossing , uitlezen van de waarden van de sensoren wel.

ron van den berghe-1 (0), 5 jaar geleden

Ik heb het idee dat interieurtemperatuur reageert op de buitentemperatuur. Zoals ik reeds aangaf krijg ik warme lucht binnen op het moment dat buitentemperatuursensor steeds lagere temperaturen aangeeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.