Skoda Octavia: Distributieketting uitgerekt

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Afgelopen dinsdag (eergisteren) heb ik de accu laten vervangen bij de Skoda-dealer. Toen ik naar huis reed zag ik dat het oranje lampje van het motormanagement brandde. Dat deed het daarvoor niet. Gisteren en vandaag ging de motor haperen. Dit werd erger tot afslaan bij het stoplicht toe. Terug naar de dealer waar de computer bij het doormeten veel foutcodes gaf. Nu blijkt dat de distributieketting uitgerekt is.

Vervanging kost ruim 800 euro waarbij te hopen valt dat de kapotte distributieketting geen verdere schade heeft aangericht in de motor.

Ik vind het wel heel toevallig dat deze twee dingen vlak na elkaar gebeuren: accu vervangen en meteen daarna de melding van een uitgerekte distributieketting. Kan dit op de een of andere manier met elkaar te maken hebben?

MisterWrite

Geplaatst door MisterWrite (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

nou dat heeft niks met elkaar temaken hoor dit is toeval.
de ketting komt vaak voor.
als de motor nog loopt dan moet het vervangen van de ketting en toebehoren voldoende zijn.

groetjes jan.

MisterWrite (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.