Skoda Fabia 2012: Storing 02745 dagrijverlichting

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Hallo,

Vandaag deed de dagrijverlichting links voor van mijn Skoda Fabia II Greenline uit 2012 het ineens niet meer (rechterkant deed het wel). Het oranje storings lampje van de verlichting op het dashboard ging branden. De lampunits voor de dagrijverlichting zitten bij mijn Fabia onder in de voorbumper, en vormen één geheel met de mistlampen voorzijde. De dagrijverlichting zit er origineel op.

Ik heb de lampunit gedemonteerd en er een nieuwe gloeilamp P21W in gezet, maar helaas zonder resultaat. De lamp links voor brandde ook met de nieuwe gloeilamp niet en het storingslampje van de verlichting bleef aan. Ook een andere (nieuwe) gloeilamp deed het niet. Vervolgens heb ik een testlampje aangesloten op de stekker, en ook het testlampje brandde niet. Vervolgens de fitting gecontroleerd en deze lijkt in orde. Ook de zekeringen lijken in orde.

Ik heb de auto uitgelezen met VCDS, en het systeem gaf de volgende storing aan:

Address 09 Central Electrics (J519)
02745 - Bulb for Daylight Running Light left
010 open or short to plus

Heeft iemand een idee waar ik verder moet zoeken ? Is dit een bekende storing bij de Skoda Fabia II ? En zo ja, hoe kan ik die oplossen ?

Alvast erg bedankt voor jullie hulp !

Kevermotor

Geplaatst door Kevermotor (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Kevermotor (0), 4 jaar geleden

Hallo,

Hierbij een korte update met de afloop en de uiteindelijke oplossing.

De oorzaak van het probleem bleek uiteindelijk te zitten in de zgn. Body Control Module (BCM, J519, Centr Electr). Deze module behoort de beide dagrijverlichtingen linksvoor en rechtsvoor van plus te voorzien. Dat gebeurde aan de rechterzijde wel maar aan de linkerzijde niet.

Ik heb bij een auto demontage bedrijf een gebruikte identieke BCM gekocht en deze uitgewisseld. Bij de Skoda zit de BCM binnen in de auto, onder het dashboard achter de zekeringkast. Nadat ik met VCDS deze BCM met de oorspronkelijke code had gecodeerd brandden de beide dagrijverlichtingen weer en bleef het oranje storingslampje uit. Probleem opgelost dus !

Na het opnieuw inleren van de afstandsbedieningen (die lopen ook via deze module) werkte alles weer naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.