Skoda Octavia 2008: Startprobleem bij warme motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLS, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Startprobleem Skoda Octavia 1.9 TDI (1Z3)

Bovengenoemde Octavia heeft naast zijn respectabele leeftijd (>11,5 jaar) al zo’n slordige 475.000 km. op de teller. Al enige tijd start de dieselmotor niet meer zoals hij behoort te starten. Althans, dit probleem treed alleen op bij warme buitentemperaturen of bij een warme motor. Als er weer herfstige, koudere dagen komen of het is flink vochtig buiten, dan start de motor als was het een nieuw exemplaar. Ik hoef dan a.h.w. maar aan de contactsleutel te denken of de motor loopt al. Wanneer het startprobleem optreed, moet ik de startmotor even flink laten draaien en slaat de motor uiteindelijk wel aan.

Circa een half jaar terug heb ik een flesje 5-in-1 injectiereiniger bij mijn brandstof gemengd. Er trad toen enige verbetering op. Inmiddels is het matig starten bij warm weer of warme motor weer op het oude niveau belandt. De startmotor gaat bij het doorstarten wel goed rond en ook de accu heeft voldoende spanning, omdat ik geen afname van kracht merk bij dit flink doorstarten.

Weet iemand wat het werkelijke probleem kan zijn van dit matig starten bij warme motor?

BreejKC

Geplaatst door BreejKC (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 4 jaar geleden

Maak even gebruik van de zoekfunctie. Dit euvel is al tot in de treuren besproken geweest.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.