Smart City Coupe: Smart slaat af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 800

Beste allemaal, ik ben sinds kort in het bezit van een Smart Fortwo uit 2003, nu is hier iets vreemds mee aan de hand wat zelfs een Smart specialist na weken zoeken nog niet heeft gevonden. maar wel nog steeds aan het zoeken is, de auto staat al bijna 3 weken bij deze garage.

Als er continu op snelheid gereden wordt is er niets aan de hand en rijdt de auto prima zonder ook maar een keer te stotteren of wat dan ook, echter zodra er afgeremd word voor een afrit of iets dergelijks slaat de auto gewoon af, zonder enige waarschuwing of wat dan ook, als de sleutel dan uit het contact gehaald is klinkt er na enige tijd een relais, dit gebeurt tussen de enige seconden en tot wat langere tijd (seconden) en daarna kan de auto gewoon weer gestart worden en rijdt dan meteen weer prima, dit gebeurt dus iedere keer als de snelheid naar beneden gaat. inmiddels zijn vervangen, de Actuator, verstuivers,computer, BDP sensor, Relais Box, dynamo, brandstof filter, en de multiriem, helaas echter zonder resultaat.

Heeft iemand dit ooit meegemaakt? ik hoop dit op te kunnen lossen dus vraag dringend om uw hulp en expertise.
Alvast vriendelijk bedankt. Ron

Ron10288

Geplaatst door Ron10288 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 9 jaar geleden

amai,ik hoop niet dat je al die onderdelen die vervangen zijn moet betalen....

maar goed,
is de auto uitgelezen op foutcodes? wat doen de parameters tijdens afslaan? (laat de garage daar eens naar kijken)
Geen massakabel los?

Ron10288 (0), 9 jaar geleden

Hoi maarten, ik heb niet voor alle onderdelen hoeven te betalen, de garage is echt heel schappelijk hier in, het uitlezen op foutcodes en de parameters is ook gedaan, de massa was al verbeterd, was ik vergeten er bij te zetten. maar er is ook hier niets uitgekomen.
Dus ik blijf uitkijken naar nieuwe oplossingen, in ieder geval bedankt voor het meedenken.
En hoop dat er iemand is die weet waar dit probleem door veroorzaakt kan worden.

Mvrg. Ron

Ron10288 (0), 9 jaar geleden

Is er dan echt niemand die een suggestie heeft? ik kom er zelfook niet uit

Ron10288 (0), 9 jaar geleden

Hallo allen,

Het heeft even geduurd en ik ben nu continu aan het rijden om te kijken of alles weer is zoals het moet wezen, alles is nagekeken wat er maar na te kijken viel, uiteindelijk bleek er sluiting in de hoge druk dieselpomp te zitten, deze is vervangen voor een nieuwe en sinds dien rijdt hij storingsvrij zonder afslaan.
Het heeft wel even geduurd maar alle lof voor de garage, alle onderzoeken en tijd die er in gestoken is en toch voor een schappelijke prijs.

Mvrg. Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.