SsangYong Korando: SSang Young valt uit tijdens het rijden, zonder enige waarschuwi

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9

Mijn Korando valt tijdens het rijden uit. Het maakt niet uit op welke snelheid en er is geen enkele storing of hapering vooraf. Het lijkt erop dat hij ineens geen brandstof meer krijgt. Iemand een idee of bekend met dit probleem ?

Groeten Karin

inhetrechtespoor

Geplaatst door inhetrechtespoor (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Korando? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

en daarna? start hij dan weer of duurt het lang, Kan ook in de bedrading zitten (breuk) is vanaf hier moeilijk te beoordelen, als de motor draait beweeg de kabels en stekkers eens als je geluk hebt valt hij stil, heb dit al eens verschillende keren meegemaakt!

inhetrechtespoor (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=jan5047]en daarna? start hij dan weer of duurt het lang, Kan ook in de bedrading zitten (breuk) is vanaf hier moeilijk te beoordelen, als de motor draait beweeg de kabels en stekkers eens als je geluk hebt valt hij stil, heb dit al eens verschillende keren meegemaakt![/quote]
Dat is een idee. Wat we vanmorgen hebben gedaan is : een klepje waar de brandstof doorheen gaat, daar hebben we de stekker eruit gehaald, toen begon hij te pruttelen en viel de motor uit. stekker er weer in en toen deed hij het weer. Kan toeval zijn want ik heb het al een paar keer eerder gehad en na een minuut of 10 start hij dan weer.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

even terzijde,volgens mij bent u geen professional wat betreft auto's maar meer van 1pk's of wel paarden, dus eigenlijk hoort het hier niet maar onder
Particulier is niet zo'n ramp hoor we helpen u wel

inhetrechtespoor (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=jan5047]even terzijde,volgens mij bent u geen professional wat betreft auto's maar meer van 1pk's of wel paarden, dus eigenlijk hoort het hier niet maar onder
Particulier is niet zo'n ramp hoor we helpen u wel[/quote]
Sorry, ik wist niet dat dat dan alleen voor autobedrijven was. Kan ik dat nog veranderen ? In elk geval heel hartelijk dank dat jullie me toch willen helpen.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

nee niet erg hoor het wordt wel verandert door de moderator, je hebt hier 2 rubrieken Particulier(mensen die niet in het vak zitten of minimaal kennis hebben) en de proff ( die werkzaam zijn in de auto brance)
gr jan

inhetrechtespoor (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou het kunnen dat mijn brandstofpomp kapot is en dat daardoor de toevoer van diesel niet goed gaat ? Zo ja, is het een kostbare om deze te laten repareren ?

Groeten Karin

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

brandstofpomp geloof ik niet direct ik zoek het electrisch maar ik kan dit vanaf hier niet beoordelen, dat kun je pas als de storing aanwezig is en je er bij bent , al wel bij een garage geweest ? ook geen storing in het geheugen aanwezig?

inhetrechtespoor (0) PRO, 12 jaar geleden

Garage had het luchtfilter niet goed geplaatst, is hersteld en dan zou het goed moeten zijn. Niet dus. Ik stond net nog stil midden in de stad. De garage is daar vlak bij. Ze zijn komen kijken maar kunnen ook niet direkt iets vinden. Nou is mijn Korando electrisch gezien wel een raar ding, deuren gaan te pas en te onpas op slot, alarmlichten gaan zomaar aan en alleen via de contactsleutel weer uit, licht doet het de ene keer wel en dan weer niet (in de cabine). Dat heeft ie altijd al gehad, deze storing is nieuw. Kan wel iets met elkaar te maken hebben na de laatste enorme reparatie waar ook de bedrading is gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Korando of stel zelf een nieuwe vraag.