Subaru Forester 2006: hoogte trekhaak te laag voor caravan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Na een paar jaar met de camper op vakantie hebben we nu een caravan, Eriba Feeling, achter de Forester hangen. Het viel direct op dat de caravan niet horizontaal achter de auto hang; van voren te laag en van achter te hoog. Met twee fietsen op de dissel en een boardaccu voor de as wordt de knik tussen caravan en auto vermoedelijk groter en het risico op schade bij verkeersdrempels dus ook.
Metingen bij de caravanspecialist geven aan dat de kogelhoogte (hart van de kogel gemeten) voor de caravan op 47 cm zou moeten zitten. Het hart van de trekhaak zit bij de Forester op 34 cm. Standaard wordt de hoogte van de trekhaak gesteld op 40 - 45 cm. De Subaru dealer geeft aan dat er een door Subaru voorgeschreven trekhaak is gemonteerd.
De dealer geeft aan dat het monteren van hulpveren maximaal 3 cm verbetering oplevert. Dat is dus geen oplossing.
De haak met kogel, merk Thule, kan gedemonteerd worden door twee bouten te verwijderen. De afstand van de bovenkant van de horizontale stang van de haak tot de bovenkant van de kogel is 10 cm. Montage van een andere haak met een afstand van 20 cm tussen de bovenkant van de horizontale stang tot de bovenkant van de kogel zou dus het probleem oplossen.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft en een oplossing aan de hand kan doen?

cees9

Geplaatst door cees9 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 9 jaar geleden

Inderdaad een trekhaakkogel met een langere nek monteren.
Er zal inderdaad een trekhaak onder zitten voor een forester , maar ook daar heb je verschillende uitvoerringen in , mijn buurman heeft ook zo een auto gehad , daar kwam de kogel door een gat in de achterbumper heen , zit dus hoger gemonteerd.

erichendri (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik heb voor mijn legacy een losse kogel van een ander merk auto gehaald op de sloop.
Mijn kogel stond namelijk te hoog.
Ben zelf automonteur dus een en ander is wel goed uitgevoerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.