Subaru Forester: motor foutcode P0410

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000X

hallo ik ben Javier, ik woon in de buurt van Utrecht, ik lees heel vaak dit forum omdat er altijd iets interessants te lezen is.
Ik heb een jaar geleden een Subaru Forester gekocht bij een erkende Subaru garage in Amsterdam, het is een Subaru Forester X op LPG.
In dit forum had ik gelezen dat dit model veel problemen zou kunnen geven met de kleppen en dat het kleppen stellen erg duur zou zijn ( ongeveer 1000 euro ). Voordat ik tot aankoop overging van de Subaru, heb ik dit aan de verkoper gevraagd, deze verzekerde mij dat dit niet het geval was en dat kleppen stellen ongeveer 400 euro zou kosten.
Helaas, na een trip naar Portugal met mijn Subaru verscheen er een foutcode op het dashbord, nummer weet ik niet meet. Het bleek een probleem met de kleppen te zijn. De auto heb ik naar de dezelfde garage gebracht en verwachtte dat ik ongeveer 500 tot 600 euro zou moeten betalen.
Niet te geloven, de rekening bleek 2800 euro te zijn, na veel gepraat en discusieren over wat er bij aankoop gezegd was, heb ik uiteindelijk 1400 euro betaald, anders kreeg ik zelfs de auto niet mee.
Nu weer een jaar later en weer met vakantie, kreeg ik onderweg de foutcode P0410. Ik ben bij twee verschillende garages geweest, maar er kan niets gevonden worden en er wordt mij verteld dat er niets mankeert aan de auto.
Ik ben nog steeds in het buitenland maar wil eigenlijk zondag terug naar Nederland. Ik vraag mij alleen af of ik met deze foutcode terug kan rijden of dat ik toch iets ernstig beschadig in de motor.
De auto rijdt prima, start prima, rookt niet en gebruikt geen extra olie, brandstof of koelvloeistof. Ook loopt de temperatuur van de motor niet op. De auto rijdt heel soepel en de motor stottert niet.
Kan iemand mij een advies geven wat te doen. Kan ik met een gerust naar Nederland rijden en daar naar mijn eigen garage gaan of raden jullie dit ernstig af?
Alvast erg bedankt voor jullie meedenken en jullie advies vanuit een zonnig Portugal.
groet
Javier

javi_sauvalle

Geplaatst door javi_sauvalle (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Mogelijk is in deze beschrijving de oplossing voor uw probleem
http://www.wilsoncartec.nl/diagnose/fout...
En deze is mogelijk nog precieze in omschrijving van het probleem
http://secondaryairinjection.org/2015/02...

javi_sauvalle (0), 8 jaar geleden

erg bedankt voor jullie snelle reactei,

ik heb deze sites inderdaad ook gevonden maar aangezien er hier in Porugal geen probleem gevonden kan worden en de auto gewoon rijdt, vraag ik mij af of ik gewoon naar Nederland kan rijden om daar naar mijn eigen garage te gaan of dat de auto schade kan oplopen door met deze melding te blijven doorrijden.
Dit is voor mij niet duidelijk na het lezen van deze sites.

groet
Javier

javi_sauvalle (0), 8 jaar geleden

super, dank je wel voor je reactie
ik kan nu met een gerust hart terug rijden naar Nederland
fijne avond
Javier

javi_sauvalle (0), 8 jaar geleden

hier ben ik dan weer, al even terug in Nederland en wilde jullie toch op de hoogte houden over het probleem met de secundaire luchtpomp.
ik heb het gehad met de garage waar ik de auto gekocht heb en ben naar een andere Subaru garage gegaan. deze vertelde mij dat de melding P0410 aangaf dat de secundaire luchtpomp stuk is (kosten 670 euro) en in het ergste geval ook de kleppen (479 euro). een riante rekening van 880 euro, ex montage.
ik heb begrepen dat het een vrij nutteloos apparaat is, die een paar minuten per start draait en alleen in de motor zit voor de mileueisen. Ook is het mogelijk om de code te verwijderen, ook de ECU code. dit is ook niet goedkoop maar het probleem is dan wel voorgoed opgelost. ik vraag mij alleen af wat het gevolg is voor de APK keuring.
hebben jullie daar ervaring mee?
groet Javier

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Als de storing aanwezig is bij de APK, dan is dat afkeur.

javi_sauvalle (0), 8 jaar geleden

ik heb begrepen dat bij het resetten van het systeem en het correct afsluiten van de kleppen, deze melding niet meer verschijnt. maar wat is het gevolg bij de APK?
groet
Javier

voyager (0), 8 jaar geleden

Er zijn in da geval twee punten.
EEN is MIL lampje, die niet mag aangaan.
Twee als de kleppen goed afgesloten worden, dan gewoon meten of de uitlaatgassen voldoen aan de eisen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.