Suzuki Wagon R: Wielophanging rammelt Suzuki Wagon R+

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Ik ken een aantal mogelijkheden: slechte motorsteun, gebroken spiraalveer, aandrijfas en stabilisatorstang, maar ben er nog niet uit.

Situatie: vanaf 30 a 40 km/u klinkt er steevast een gedempte rammel, alsof ik ineens een leeg conservenblikje aan een touwtje achter me aan op het wegdek meetrek. Het lijkt iig van de achterwielophanging te komen.

Overigens hebben de kwaliteit van wegdek en/of specifieke bochten GEEN invloed op het geluid. Alleen bij toenemen van de snelheid neemt het iets toe.

Opvallend: de afgelopen zes maanden heb ik achter zowel links als rechts al een wiellager versleten.

Iemand een idee? Thanx!

gr, Gerben.

gvroon

Geplaatst door gvroon (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1575) PRO, 11 jaar geleden

Geen hitteschild van uitlaat los of katalisator defect ?
Sla eens tegen je dempers aan om te kijken of hier iets in ligt te rammelen, schotje , stuk katalisator.

gvroon (0), 11 jaar geleden

Zucht, bleek toch weer een wiellager.

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Alwéér achter? Dan lijkt het een beetje op een montage fout, of de oorzaak van het snelle slijten wiellager is niet weggenomen. Zijn de naven nog goed.
Op de juiste manier lager gemonteerd? enz. usw.

Ad Patat (0), 6 jaar geleden

Het wiel waar steeds het lager van kapot is, Spoort waarschijnlijk niet. Daardoor krijgt het lager niet alleen horizontale krachten te verwerken, Maar ook zijdelingse krachten. Een echt SKF achterwiel lager gaat een ton mee. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.