Suzuki Ignis 2001: knipperende startonderbreker

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 61

Het volgende probleem diende zich vandaag aan ,een knipperende startonderbreker lampje met als gevolg uiteraard niet willen starten,iemand hier ervaring mee of een oplossing?

egberto

Geplaatst door egberto (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Ignis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Reservesleutel al geprobeerd ?
Ter info : de motor start wel , maar slaat niet aan, bedoel je !

egberto (0), 7 jaar geleden

Rene
Inderdaad,het zit.m waarschijnlijk in het contactslot,of relais.Het ene moment brandt het onderbreker lampje continue, het andere moment knippert deze.waarbij de motor niet aanslaat.

.gr.Egbert

check

Beste antwoord, geplaatst door Arno Zdm (0), 1 jaar geleden

Als iemand zich afvraagt wat hier loos is dan kan ik het wel vertellen:
In het midden tegen de motor aan (dus onder de motorkap in de buurt van het brandstofsysteem) zit een sensor welke de startblokkering regelt. Als de stekker van deze sensor los is of slecht contact maakt, dan valt de auto spontaan in de startonderbreking en gaat het lampje van de startonderbreker in de dashboard knipperen als je de auto probeert te starten met de correcte sleutel. Die gaat dan nooit aanslaan...

Oplossing:
Sensor stekker controleren. Als die er goed op zit en niet geoxideerd of verroest is, dan auto uit (laten) lezen om te kijken of de betreffende sensor wel goed werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.