Suzuki Baleno 1997: Fluiten aan de achterzijde bij bocht naar links

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G13B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Hallo specialisten en hobbyisten,

Ik heb voor het eerst in mijn leven een Suzuki Sedan en ben 3e eigenaar (de eerste eigenaar was familie van de 2e waar ik hem van gekocht heb) en ik geloof ook wel dat ik een goede auto voor de leeftijd heb gekocht. Recent is ie gekeurd en er doorheen gekomen na 2 achterbandjes en klemmen op de voorashoezen (niet deugdelijk gemonteerd met soort tyraps).

Nu heb ik sinds 2 dagen een harde fluittoon / piepen als ik een bocht naar links neem en bij mijn weten wijst dat op een versleten wiellager.

Mijn concrete vragen:
- Klopt mijn veronderstelling dat het een wiellager probleem is?
- Moest dat niet bij de APK worden opgemerkt vorige maand?
- Kan ik zelf een wiellager vervangen aan de straat (zonder speciaal gereedschap en garage werkplaats)? Ik heb doppen tot 32 mm.

Ik heb al het nodige met auto's en andere voertuigen gedaan maar dit toevallig nog nooit. En ik begreep dat sommige wiellagers geperst zitten? Deze ook of liggen ze los?

Bedankt voor de info.

Arno.

SuperPeppie

Geplaatst door SuperPeppie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Kan een wiellager zijn , maar je remtrommel kan ook de stofplaat raken en dat maakt dan ook redelijk wat lawaai.
Wiellager zit geperst , centrale moer los draaien en de trommel er af halen , als de stofplaat de trommel raakt zie je aanloopsporen , vaak is roest de oorzaak.
Apk is een moment opname .
Als je geen pers hebt wordt het dus lastig op de stoep.

SuperPeppie (0), 6 jaar geleden

Hier ben ik weer. Bedankt zover voor de info.

Het was een tijdje over maar het is weer begonnen sinds een paar dagen. Het lijkt van het voorwiel rechts te komen. Zit er een verschil in montage (geperst of niet) tussen voor en achterwiel?

Dat van die stofkap ga ik uiteraard z.s.m. onderzoeken zodra het weer dat toe laat maar dat zit er nog even niet in.

Ik heb wel al een tijdje geleden (n.a.v. bovenstaande advies) de wielen er 1 voor 1 af gehad. Maar behalve dat het wiel rechtsvoor iets zwaarder loopt dan de anderen heb ik geen geluiden gehoord bij snel laten draaien of vreemde dingen gezien op het eerste gezicht. Dus heb ik toen nog maar even niets ondernomen.

Ik ga onder het voorwiel kijken zodra er een dag zacht en droog weer komt (kan weer even duren uiteraard)

Wordt vervolgd!

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Dat het wiel zwaarder draait dan de rest is niet goed , ik denk dat je de remmen eens goed gangbaar moet maken en kijken of het dan weg is.

SuperPeppie (0), 6 jaar geleden

Oké, dank je wel voor deze tip.
Ik zat zelf ook al te twijfelen tussen wiellager of remklauw (blijft misschien hangen?)..

Ik ga er zeker naar kijken of anders hulp voor inroepen. Want als ik weet wat ik gedaan wil hebben kan ik er ook gericht iemand opzetten natuurlijk. En dan zien we vanzelf of we goed zitten...

(wordt vervolgd)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.