Suzuki Wagon R: Bestuurdersstoel kan niet achterover gesteld worden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste mensen,

Ik ben net in het bezit van een Suzuki Wagon R 1.3 uit 2004 waarbij zowel de bestuurders- als de bijrijdersstoel maar een paar cm achterover geheld kan worden door aan de ronde draaiknop aan de zijkanten van de stoelen te draaien. Als ik aan deze knop draai dan helt 1 de linkerhelft van de stoel een paar cm (hooguit) achterover en zit dan vast en kan niet verder. De rechterhelft van de stoel blijft op precies hetzelfde punt vaststaan waardoor de gehele stoel niet verder kan hellen. Ditzelfde geldt precies hetzelfde maar dan naar voren toe hellen van de stoel. Daarnaast heeft de bijrijdersstoel precies hetzelfde probleem. Heeft iemand hier verstand van en kan hij/zij mij uitleggen wat ik hier aan kan doen?
Ik hoor graag van jullie!

Rob

RobertF

Geplaatst door RobertF (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

5 deurs auto , zou maar zo eens kunnen horen.
Wat bedoel je met linker en rechter helft , leuning is toch 1 geheel ?

RobertF (0), 6 jaar geleden

Hoi Kaleido,

De leuning is idd 1 geheel en de rechterkant van de stoel beweegt gewoon helemaal niet! Alleen de linkerkant van de stoel kan een paar cm naar voren en naar achter gesteld worden met de draaiknop waarbij de rechterhelft op precies dezelfde plek blijft....vandaar.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Waarschijnlijk zit de vergrendeling aan de rechterkant vast...is verbogen, afgebroken of er zit iets tussen.

RobertF (0), 6 jaar geleden

Hoi Hans4040.

Ik heb de plastic kapjes aan de rechterkant er vanaf gehaald maar zie geen vergrendeling oid zitten....alleen een rond plaatje met daarin hetzelfde gat als aan de linkerkant waar de ijzeren pin ingaat. Alleen komt er aan de rechterkant niets uit en dit schijfje beweegt ook niet. Kun je misschien aangeven waar de vergrendeling zit aan de rechterkant en hoe het eruit ziet dan heb ik een richting waar ik kan gaan zoeken.

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Duidelijk , dan zou ik eens achter de bekleding van de rugleuning kijken of het verbindingsdeel tussen links en rechts nog wel intact is.
Bekleding aan de onderkant van de rugleuning los maken.

RobertF (0), 6 jaar geleden

Hoi Kaleido 1,

Ik heb er met iemand samen naar gekeken en dat was inderdaad de oplossing! Bij de bestuurdersstoel is het opgelost alleen bij de bijrjidersstoel is waarschijnlijk de ijzeren stang een stukje afgebroken of iets dergelijks want die viel er na een klein ritje alweer uit!
Bedankt voor het meedenken allemaal!!!

RobertF (0), 6 jaar geleden

Thanks allemaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.